16 Ιαν 2011

Ποιοι Είμαστε

Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια “συστάθηκε” τον Οκτώβριο του 2009 με αφορμή την τοποθέτηση 7 επιπλέον σταθμών διοδίων στην περιοχής της Β.Α. Αττικής από την εταιρεία Νέα Οδός Α.Ε., που της παραχωρήθηκε η Εθνική Οδός από τη Μεταμόρφωση Αττικής έως τη Σκάρφεια Φθιώτιδας.

Η λειτουργία του σταθμού διοδίων Αφιδνών στο ρεύμα ανόδου προς Λαμία και η τοποθέτηση πλευρικών διοδίων σε Πολυδένδρι, Μαλακάσα και Αυλώνα έκαναν το ποτήρι να ξεχειλίσει για τους κατοίκους της περιοχής μας, που νοιώθουν αποκλεισμένοι από τα 8 πλέον διόδια (παγκόσμια πρωτοτυπία!) μέσα στον καλλικρατικό Δήμο Ωρωπού.
Τα μέλη της Επιτροπής, που είναι μία ανοιχτή συνέλευση πολιτών, εναλλάσσονται και δεν είναι μόνιμα και ορισμένα. Σε κάθε συνέλευση συγκεντρωνόμαστε και με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζουμε και οργανώνουμε τις δράσεις μας ενάντια στα διόδια. Πρέπει, τέλος, να αναφερθεί η -κατά καιρούς- συμβολή Θεσμικών Φορέων της Β.Α. Αττικής (όπως οι προ-Καλλικράτη 14 Δήμοι και Κοινότητες, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατ. Αττικής) και συλλόγων, καθώς και η υποστήριξή τους στις ενέργειες που κάνουμε ενάντια στα διόδια.
Ταυτόχρονα με την επιτροπή μας και με την ώθηση που δόθηκε στο κίνημα «Δεν Πληρώνω Διόδια», έχουν συσταθεί κατά τόπους και άλλες επιτροπές στις περισσότερες περιοχές της χώρας που «πλήττονται» από το ίδιο πρόβλημα των διοδίων. Με τις δράσεις της, κάθε επιτροπή «χτυπά» τα διόδια της περιοχής της, ενώ για αποδοτικότερο συντονισμό σε κινηματικά (π.χ. ταυτόχρονο άνοιγμα των περισσότερων διοδίων της χώρας) και νομικά θέματα συγκροτήθηκε, τον Δεκέμβριο’09, το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων (diodiastop.gr).


Ιανουάριος 2011