24 Ιαν 2011

Τρίτο χαράτσι διέλευσης στους τελευταίους 10 μήνες


Νέες αυξήσεις έρχονται στα διόδια, οι τρίτες στο τελευταίο δεκάμηνο και το υπουργείο Υποδομών, μόλις τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τους εργολάβους και τις τράπεζες για την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, που έχει υποσχεθεί εδώ και μήνες ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Μαγκριώτης.

Από απόψε τα μεσάνυχτα ακριβαίνουν οι τιμές και στους δύο εθνικούς άξονες της Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής που προβλέπουν οι συμβάσεις και είχαν προαναγγελθεί στις αρχές Ιανουαρίου. Στην καρμανιόλα της Κορίνθου-Πατρών τα διόδια αυξάνονται κατά 0,20 έως και 0,60 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος. Στην Κορίνθου-Τρίπολης, όπου είχαν γίνει και πάλι αυξήσεις πριν από δύο μήνες (!), ενώ είχε προστεθεί και τρίτος σταθμός, οι τιμές επιβαρύνονται από 0,10 έως και 0,50 ευρώ, ανάλογα με το όχημα και το σταθμό.

Εχει ενδιαφέρον ότι στην Κορίνθου-Πατρών, που τα έργα παρουσιάζουν καθυστέρηση δύο χρόνων σε σχέση με το συμβατικό χρονοδιάγραμμα, οι εργολάβοι ...κινδυνολογούν.

Ενημερώνουν μάλιστα ότι για κάθε ευρώ που εισπράττουν από τα διόδια, επενδύουν πέντε ευρώ στην κατασκευή, αποκαλύπτοντας άθελά τους ότι οι οδηγοί πληρώνουν ήδη το 20% του κόστους και θα συνεχίσουν να πληρώνουν και μετά την ολοκλήρωση των έργων ώς το 2037.