24 Δεκ 2010

Αϊ σιχτίρ και από τον Αϊ-Βασίλη για τα διόδια

Διόδια και στον Αγιο Βασίλη; «Υπάλληλοι της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. σταμάτησαν το έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη στο σταθμό διοδίων Λεπτοκαρυάς και απαίτησαν από τον Αγιο, που επισκεπτόταν τους αποθηκευτικούς του χώρους στην Πιερία, να καταβάλει το ποσό των 10,10 ευρώ, με τη δικαιολογία ότι το όχημά του εμπίπτει στην κατηγορία ρυμουλκούμενων με τέσσερις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα, αφού τα κέρατα των ταράνδων υπερέβαιναν το συγκεκριμένο ύψος».
Δεν είναι αληθινή ιστορία, αλλά ένα... σενάριο που επεξεργάζεται η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας, εν όψει των εορταστικών κινητοποιήσεων, αύριο, στα διόδια της περιοχής. Πρόκειται στην ουσία για ένα... «χάπενινγκ διαμαρτυρίας» των κατοίκων, που μάλιστα έχει και συνέχεια:
Οπως αναφέρει -με την απαραίτηση δόση χιούμορ- ο εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, Ηλίας Τσολακίδης, «ο αγαπημένος άγιος των παιδιών πληροφορήθηκε για το επικείμενο εορταστικό άνοιγμα του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς, που οργανώνουμε την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, και υποσχέθηκε στις 11 το πρωί να βρίσκεται εκεί για να στηρίξει το δίκαιο αίτημα για την κατάργηση του παράλογου καθεστώτος των διοδίων».
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», μάλιστα, ο Αϊ-Βασίλης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, θα συμμετάσχει στη διανομή του σήματος «Δεν πληρώνουμε», αλλά και στο φαγοπότι που ετοιμάζουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Σηκώνουν μπάρες και στις Αφίδνες

«Μετά τα τέλη κυκλοφορίας, σιγά να μην πληρώσω και διόδια!».
Δυναμική αντίδραση κατά των διοδίων πραγματοποιεί σήμερα πέμπτη 23 Δεκεμβρίου στο Σταθμό Αφιδνών η συντονιστική επιτροπή φορέων και κατοίκων ΒΑ Αττικής. Οσοι οδηγοί διέρχονται από τις τέσσερις το απόγευμα από το συγκεκριμένο σταθμό μπορούν να περνούν ελεύθερα, αφού για δύο ώρες οι μπάρες θα παραμείνουν σηκωμένες.