29 Δεκ 2010

Απάντηση στο δημοσίευμα (24/12/2010) της Εφημερίδας «Το Βήμα», με τίτλο “Φουντώνει ο πόλεμος για τις τιμές των διοδίων”, του Β. Κώτση

Αξιότιμοι κύριοι,

Στις 24/12 δημοσιεύσατε στο ΒΗΜΑ ένα άρθρο για τα διόδια με την συνέντευξη του κ. Γκατσώνη Γεν. Διευθυντή της κοινοπραξίας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου που εξέθεσε τις θέσεις της εταιρίας και ειλικρινά, αν δεν γνωρίζαμε ακριβώς τα στοιχεία και τα κέρδη τους μπορεί και να λυπόμασταν τις καημένες τις εταιρείες που ανέλαβαν να συντηρούν τους καλοφτιαγμένους από το δημόσιο εδώ και χρόνια δρόμους και να εισπράττουν τα πιο ακριβά διόδια του κόσμου.
Αλλά ο λόγος της επικοινωνίας μας δεν είναι να απαντήσουμε στην κοινοπραξία Αιγαίου ούτε σε οποιαδήποτε άλλη.
Ο καθένας μπορεί να λέει ότι νομίζει πολύ περισσότερο όταν το υπογράφει επώνυμα.
Ο λόγος της επικοινωνίας μας είναι ότι χρησιμοποιήθηκε από τον συντάκτη του άρθρου κ. Βασ. Κωτση η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής μέσω δηλώσεων ανώνυμου άτομου που ισχυρίσθηκε ότι είναι μέλος της επιτροπής μας και εκτέθηκαν κάποιες απόψεις που ουδεμία σχέση έχουν με τις θέσεις μας, οι οποίες αναφέρονται αναλυτικά στο blog diodiastop.blogspot.com.
Τα παρακάτω μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενυπόγραφα δηλώνουμε ότι:
Φυσικά και συμφωνούμε με την ανώνυμη πηγή σας ότι δεν είμαστε ενάντια στην κατασκευή δρόμων και στην ανάπτυξη, όμως δηλώνουμε ότι θεωρούμε τους δημόσιους δρόμους κοινωνικό αγαθό.
Και ασφαλώς,
ΔΕΝ δεχόμαστε να πληρώνουμε σε καμία περίπτωση ληστρικά διόδια και παράλογα χαράτσια.
ΔΕΝ δεχόμαστε σε καμία περίπτωση μετά την εξαφάνιση του 14ου και 13ου μισθού μας να καταβάλλουμε τον 12ο μισθό μας για δρόμους που έχουμε πληρώσει στο παρελθόν για την κατασκευή τους και συνεχίζουμε να πληρώνουμε πάρα πολύ σκληρά τη χρήση τους μέσω των δυσβάσταχτων φόρων της βενζίνης και των τελών κυκλοφορίας.
Δηλώνουμε επίσης ότι ΔΕΝ θέλουμε να επανεξεταστούν οι σημερινές διάτρητες συμβάσεις με σκοπό να καλύψουν εκ των υστέρων τα  αμέτρητα νομικά κενά που υπάρχουν σ' αυτές.
Θέλουμε να καταργηθούν!
Απαιτούμε να καταργηθούν τα διόδια στη Β.Α. Αττική ΤΩΡΑ και συντονίζουμε τη δράση μας και με τις υπόλοιπες επιτροπές κατά των διοδίων.
Αυτές είναι οι απόψεις μας. Τις δηλώνουμε ενυπόγραφα μιας και πιστεύουμε, σε αντίθεση με την ανώνυμη πηγή σας, ότι απ’ ότι ξέρουμε, μηνύσεις για απόψεις δεν υποβάλλονται. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα διόδια, που αναμένουν την δημοσίευση του παρόντος προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Αβδελάς Β.,  Αδαμόπουλος Δ.,  Αντωνίου Ε.,  Γερμανός Γ.,  Γιαννάκης Χ.,  Γρίβα Ε.,  Δέδε Α.,  Κουρής Τ.,  Κουκουδάκης Π.,  Κωτσιαντή Π.,  Λουπάτατζης Σ.,  Μανώλογλου Ε.

29/12/2010