22 Νοε 2010

5.000 αυτοκίνητα πέρασαν «μπάι» από τα διόδια Μαλγάρων


«Αυξήσεις εσείς; Καταλήψεις εμείς»! Περίπου πέντε χιλιάδες αυτοκίνητα πέρασαν σήμερα από τα διόδια Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη και Λεπτοκαρυάς στην Πιερία, στη διάρκεια των δύο ωρών που τα μέλη των επιτροπών «Ακρίβεια ΣΤΟΠ» πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ενάντια στην αύξηση των τελών διέλευσης κατά 40%. "Ανοίξαμε τα διόδια των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση κατά 40% του αντιτίμου στο σταθμό διοδίων στα Μάλγαρα. Μία μέρα μετά τις εκλογές, το πρώτο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ήταν η αύξηση, την οποία χαρακτήρισε τιμαριθμική αναπροσαρμογή", δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής "Ακρίβεια - ΣΤΟΠ" Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θεοδωρόπουλος.

Ο κ.Θεωροδόπουλος προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τονίζοντας ότι το κόστος των διοδίων για τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη το 2005 ήταν 11 ευρώ και αυτή τη στιγμή έχει φθάσει στα 41 ευρώ, δηλαδή υπήρξε αύξηση 300%, ενώ μισθοί και συντάξεις καθημερινά περικόπτονται.

Στην κινητοποίηση στα Μάλγαρα συμμετείχαν κάτοικοι περιοχών από τις οποίες διέρχεται η Εγνατία Οδός, της Κοζάνης, της Νάουσας, της Βέροιας, όπου λειτούργησε πρόσφατα σταθμός διοδίων, αλλά και δήμαρχοι του νομού Πιερίας