9 Σεπ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής

 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Β.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΠΕΜΠΤΗ 9  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2010

Από το 2007 παραχωρήθηκε σημαντικό ποσοστό Εθνικών Οδών σε όλη τη χώρα σε διάφορους επιχειρηματικούς  ομίλους. Η σύμβαση παραχώρησης προβλέπει στη Βόρεια Αττική 12 διαφορετικές θέσεις για τοποθέτηση σταθμών διοδίων, δηλαδή σημεία που οι πολίτες αναγκάζονται να καταβάλουν αντίτιμο  για να κινούνται στον τόπο τους.

Μετά από αυτό οι κάτοικοι της περιοχής μας αγανακτισμένοι δημιούργησαν Επιτροπές Αγώνα σε κάθε χωριό και κινητοποιήθηκαν για την κατάργηση των διοδίων εντός της Αττικής.  Όλοι μαζί δημιουργήσαμε τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων και Φορέων Βορειοανατολικής Αττικής που λειτουργει ανοιχτά και δημοκρατικά. Στηρίζει τις αποφάσεις της στην ομοφωνία, περιφρουρεί την  ανεξαρτησία της και αντιπαλεύει τον παραγοντισμό και τα κομματικά καπελώματα. Ένα χρόνο τώρα παρεμβαίνουμε αγωνιστικά με επιτυχημένες και αποτελεσματικές κινητοποιήσεις ,καθώς και με εξίσου επιτυχημένες θεσμικές παρεμβάσεις. Στη διάρκεια των κινητοποιήσεών μας συμμετείχαμε στη δημιουργία του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια και συντονίσαμε τον Αγώνα μας με όσους αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό και σ’ άλλες περιοχές, για να μπορούν όλοι οι πολίτες να κινούνται ελεύθερα χωρίς εμπόδια-μπάρες στη χώρα μας.


Στο διάστημα αυτό, στην περιοχή μας, εμφανίστηκε μια ολιγομελής ομάδα με την επωνυμία “Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια”, που χρησιμοποίησε παρεμφερή λογότυπα, blog κ.λ.π. Η κίνηση αυτή  δεν εκπροσωπεί καμία τοπική επιτροπή της περιοχής μας παρά μόνο μικροκομματικές σκοπιμότητες και οφέλη, δημιουργώντας σύγχυση στους κατοίκους και προβλήματα στο συντονισμό της δράσης τους. Κατεβάζει αφίσες του Συντονιστικού μας και έχει προχωρήσει και σε αφισοκόλληση του τύπου που δείχνει η φωτογραφία. Η κίνηση αυτή συκοφαντεί τον αγώνα μας κατά των διοδίων, διχάζει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μας και δημιουργεί προβλήματα ακόμα και στον Πανελλαδικό Συντονισμό όσων αγωνίζονται ενάντια στα διόδια.

Σε όλους εμάς είναι φανερό, ότι οι 8 σταθμοί διοδίων που ήδη λειτουργούν στη Βορειοανατολική Αττική περιορίζουν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών, πλήττουν βάναυσα το φυσικό περιβάλλον, αυξάνουν τη φορολογία δημιουργούν δυσβάστακτα οικονομικά βάρη  και αποτελούν ξεπούλημα των δημόσιων δρόμων στις διεθνείς κερδοσκοπικές συμπράξεις.

Tο πρόβλημα των διοδίων που αντιμετωπίζουμε είναι ιδιαίτερα σοβαρό και δεν θα βρει τη λύση του με “επαναστατική γυμναστική” ή κομματική επίδειξη μικροομάδων, παρά μόνον μέσα απ΄τις μαζικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις του εργαζόμενου λαού καθώς και με ανάλογες οργανωμένες θεσμικές παρεμβάσεις.

Δύναμη μας είναι το δίκαιο των αιτημάτων μας, η μαζική συμμετοχή των πολιτών στο κίνημα και ο συντονισμός της δράσης μας με όσους αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό.


                               ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ:
ΑΦΙΔΝΩΝ                                          ΚΑΛΑΜΟΥ
ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ                                     ΑΥΛΩΝΑ
ΩΡΩΠΟΥ                                          ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ
ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ                             ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Κατεβάστε την Ανακοίνωση ΕΔΩ