10 Σεπ 2010

Ντου στα διόδια από το Ρίο ως τη ΔΕΘ!

Με αυτοκινητοπομπή από όλη την Ελλάδα ετοιμάζουν να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην ακρίβεια των διοδίων, οι επιτροπές αγώνα, κλιμακώνοντας από αύριο της κινητοποιήσεις του στον άξονα του ΠΑΘΕ με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και τη Διεθνή Έκθεση.

Στόχος του κινήματος είναι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις κατά του μνημονίου και των μέτρων της κυβέρνησης με ξεχωριστό τρόπο, ξεκινώντας από το σταθμό διοδίων του Ρίου και περνώντας από τους 16 σταθμούς του άξονα Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. 

Στη διαδρομή από τις διάφορες πόλεις προς τη Θεσσαλονίκη θα σχηματιστεί αυτοκινητοπομπή η οποία θα ανοίγει όλα τα διόδια που θα συναντά κατά μήκος των Εθνικών Οδών για να διέρχονται οι οδηγοί ελεύθερα. 

Στη «μάχη» θα πέσουν πούλμαν και λεωφορεία καθώς λόγω του κόστος μετακινήσεων με ΙΧ, τα μέλη των επιτροπών προγραμματίζουν εναλλακτικά μέσα χρήσης ενώ για όσους δεν θελήσουν να ακολουθήσουν την …μεγάλη διαδρομή το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελεύθερη διέλευση από τις Αφίδνες. 

Τα αυτοκίνητα που θα ξεκινήσουν από Κορινθία, Αργολίδα και Αττική θα συγκεντρωθούν το πρωί του Σαββάτου στο συγκεκριμένο σταθμό. Στη συνέχει η αυτοκινητοπομπή θα κατευθυνθεί προς Θεσσαλονίκη περνώντας και ανοίγοντας όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς διοδίων ενώ έξω από τη Λάρισα (Σταθμός Μακρυχωρίου) και τη Θεσσαλονίκη (Σταθμός Μαλγάρων) θα συναντηθεί με τους κατοίκους και τις τοπικές επιτροπές που θα ενισχύσουν το κομβόι.

Σύμφωνα με το Πανελλαδικό Συντονιστικό Κίνημα «ο αγώνας κατά των διοδίων και των εταιρειών που λυμαίνονται τους εθνικούς δρόμους γίνεται περισσότερο επίκαιρος την εποχή του Μνημονίου και του ΔΝΤ». Καλούν μάλιστα όλους τους οδηγούς που θα ταξιδέψουν στην συμπρωτεύουσα να συμμετέχουν στην πομπή.

πηγή: Πρώτο ΘΕΜΑ http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=80294