20 Ιουν 2010

Συγκέντρωση - ενημέρωση για τα διόδια στον Κάλαμο

ΠΗΓΉ: ΑΥΓΉ http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=550609

Συγκέντρωση - ενημέρωση για τα διόδια στην παραλία των Αγ. Αποστόλων, στον Κάλαμο, διοργανώνει σήμερα στις 20.00 η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων και Φορέων ΒΑ Αττικής. Στην συγκέντρωση θα συμμετέχει και ο Δήμος Καλάμου, καθώς και ομοσπονδίες συλλόγων της περιοχής.

Υπενθυμίζουμε ότι οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Β.Α. Αττικής, μεσούσης της κρίσης, είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν αντίτιμο, προκειμένου να πάνε στο σπίτι, στη δουλειά τους ή τα παιδιά τους στο σχολείο, καθώς οι περιοχές τους είναι αποκλεισμένες με διόδια. Διόδια επιβάλλονται ακόμη και για οδικές αρτηρίες που έχουν κατασκευαστεί προ 40 ετών!

Η Συντονιστική Επιτροπή, με το σύνθημα “Δεν πληρώνω” και με συνεχείς διαμαρτυρίες και ακτιβισμούς, έχει συσπειρώσει πλήθος κόσμου ενάντια στα υπέρογκα διόδια που υφίστανται για τις καθημερινές τους μετακινήσεις και την ανεξέλεγκτη αύξηση της τιμής των διοδίων που προβλέπουν οι συμβάσεις με τους εργολάβους.

Κάπως έτσι το ιδιότυπο “αντάρτικο” πολιτών στα διόδια λαμβάνει σιγά-σιγά διαστάσεις μαζικού κινήματος, που διεκδικεί ελεύθερη διακίνηση σε ήδη ακριβοπληρωμένους δρόμους.

Μ.ΚΑΛ.