3 Απρ 2010

Κινητοποιήσεις στα διόδια

Νέες κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν πολίτες στα διόδια Αφιδνών και Τραγάνας. Οι πολίτες συμμετείχαν στην κινητοποίηση στα πλαίσια ενιαίας δράσης πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου.Όπως τόνισαν πολίτες που κατέλαβαν τα διόδια της Τραγάνας και άφηναν τα οχήματα να περνούν ελεύθερα, οι διαμαρτυρίες τους γίνονται τόσο για τα μετωπικά διόδια, όσο και για τα πλευρικά, καθώς, όπως υποστηρίζουν, "είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ακόμη και για να πάνε στα χωράφια τους".
Έχουν προηγηθεί, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, διαπραγματεύσεις με το αρμόδιο υπουργείο, ενώ δεν έχουν κατασκευαστεί οι παράδρομοι, που προβλέπονται για τη διέλευση των κατοίκων της περιοχής, έχουν όμως τοποθετηθεί και πλευρικά διόδια για εκείνους που κινούνται από την Τραγάνα προς την έδρα του δήμου τους, στην Αταλάντη και τη Λαμία.
Την περασμένη Κυριακή 28 Μαρτίου, είχαν πραγματοποιηθεί κινητοποιήσεις στα διόδια με αντίστοιχα αιτήματα.
Συμβολική κατάληψη στα διόδια των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, της Λεπτοκαρυάς Πιερίας και της Ελευσίνας, πραγματοποίησαν τη Μ। Πέμπτη, μέλη του ΚΚΕ, ζητώντας την κατάργησή τους. Ζητούν, μεταξύ άλλων- την κατάργηση όλων των διοδίων και την "απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων" της κυβέρνησης.
Πηγή:ΕΡΤ http://news.ert.gr/el/ellada/koinonia/35046-kinitopoiiseis-sta-diodia