29 Μαρ 2010

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ!

Η Ακρίβεια-Στοπ Θεσσαλονίκης και ενεργοί πολίτες της πόλης συμμετείχαμε στην πανελλαδική δράση ανοίγματος των διοδίων της χώρας και «ελευθερώσαμε» για δύο ώρες τα διόδια των Μαλγάρων με αποτέλεσμα χιλιάδες οδηγοί να διέλθουν δωρεάν.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες που συμμετείχαν στην εν λόγω δράση, αλλά κυρίως τους χιλιάδες πολίτες που με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τη δράση μας. Το «μπράβο παιδιά», τα παρατεταμένα κορναρίσματα, οι σηκωμένες γροθιές και η επιβράβευση από τους διερχόμενους οδηγούς κατέδειξαν εμφατικά το γεγονός ότι οι πολίτες της χώρας δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν τη ... χρεοκοπία της τσέπης και της ζωής τους. Αν και πάντα οι διερχόμενοι οδηγοί υποδέχονται με θετικό τρόπο τις δράσεις μας, σήμερα ήταν εμφανής μια τροποποίηση του κλίματος, ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος και οι πολίτες με χαρά τοποθετούσαν το ενημερωτικό φυλλάδιο με το σήμα «δεν πληρώνω» στο ταμπλό του αυτοκινήτου τους!
Η σημερινή κινητοποίηση ήταν διευρυμένη:
α)Θεματικά. Κινητοποιηθήκαμε με τα εξής αιτήματα: αναστολή λειτουργίας των διοδίων της χώρας σαν ένα πρώτο βήμα για την κατάργησή τους, απόδοση ευθυνών στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ για το δυστύχημα των Τεμπών, ενίσχυση του κινήματος «δεν πληρώνω διόδια». Ειδικά ενόψει της εξόδου του Πάσχα, καλέσαμε τους πολίτες να διέλθουν σηκώνοντας τις μπάρες των διοδίων, έτσι ώστε να γίνουν τα 200.000 δεν πληρώνω της εξόδου των Χριστουγέννων πολλές χιλιάδες παραπάνω.
Εκτός όμως από τα προηγούμενα, θέσαμε και το ζήτημα να πάρει πίσω τα μέτρα η κυβέρνηση, όπως αυτά της κατάργησης μισθών και της αύξησης της φορολογίας, της ακρίβειας και της ανεργίας.
β)Από άποψη συμμετοχής. Στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση συμμετείχαν οι επιτροπές Ακρίβεια-Στοπ και το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα Διόδια, αλλά και οι νεοδημιουργημένες Επιτροπές Αντίστασης στα Κυβερνητικό Πρόγραμμα Σταθερότητας και στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας καθώς και συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί φορείς.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ “ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗ” που θα τα θυσιάσουν οι μεγαλοεργολάβοι, οι πολυεθνικές, οι τραπεζίτες και όσοι τους υπηρετούν για να συνεχίσουν να κερδίζουν και να κερδοσκοπούν!
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!