22 Μαρ 2010

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στα ΔΙΟΔΙΑ
Κατάργησαν το χαράτσι των διοδίων σε 13 σταθμούς σε όλη τη χώρα


Σε μια δυναμική και συντονισμένη κινητοποίηση σε 13 σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα, προχώρησαν χτες το απόγευμα στελέχη του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων για περισσότερο από 2 ώρες για να περνούν οι οδηγοί χωρίς να πληρώνουν το άγριο χαράτσι των διοδίων που έχουν επιβάλει οι μεγαλοεργολάβοι με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Χαράτσι που αυξάνεται διαρκώς, επειδή αυτό προβλέπουν οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, ενώ από την περασμένη Δευτέρα αυξήθηκε κι άλλο, εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ από 19% σε 21%.
Το κεντρικό σύνθημα χτες ήταν: «Ξεσηκωμός. Ολοι στους δρόμους. Κάτω τα μέτρα που πνίγουν το λαό». Με αυτό τον τρόπο το ΠΑΜΕ καλούσε τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να αντισταθούν στην αντεργατική λαίλαπα, που προωθεί το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - ΕΕ μαζί με τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Στην Αττική, οι «μπάρες σηκώθηκαν» στους σταθμούς Αφιδνών (1,90 ευρώ), Ελευσίνας (2,90 ευρώ) και Μεταμόρφωσης (2,70 ευρώ). Το πανό που δέσποζε έδινε το στίγμα: «Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Εχεις πληρώσει για όλα». Από τα μεγάφωνα, τα μέλη του ΠΑΜΕ καλούσαν τους οδηγούς: «Ελα με το ΠΑΜΕ στον αγώνα για να αποκρούσουμε την άγρια φοροληστεία, με την αύξηση του ΦΠΑ, με την ακρίβεια, με τα διόδια, τη μείωση σε μισθούς και συντάξεις».


Στην Πελοπόννησο, η κινητοποίηση διήρκεσε για περίπου τρεις ώρες. Στις 5 το απόγευμα, στελέχη του ΠΑΜΕ σήκωσαν τις μπάρες σε Ισθμό (2,90 ευρώ), Κιάτο (2,90 ευρώ), Σπαθοβούνι (1,40 ευρώ), Νεστάνη (1,30 ευρώ), Ρίο (2,90 ευρώ) και στη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου (12 ευρώ), καταργώντας στην πράξη το χαράτσι.
Στη Θεσσαλία η κινητοποίηση έγινε στα διόδια Μοσχοχωρίου (2,30 ευρώ) και Πελασγίας (2,40 ευρώ). Οι συγκεντρωμένοι απηύθυναν κάλεσμα ταξικής συσπείρωσης στο ΠΑΜΕ και τόνιζαν την ανάγκη για ανάπτυξη αγώνων όχι μόνο για την κατάργηση των διοδίων, αλλά για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Στη Θεσσαλονίκη τα αυτοκίνητα περνούσαν «ελεύθερα» από τα διόδια των Μαλγάρων (2 ευρώ) για δύο ώρες.
Στη ζεύξη Ακτίου - Πρέβεζας (3 ευρώ) σε ένα έργο που κόστισε 50 δισ. δρχ. και έγινε με χρήματα του λαού, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κράτησαν «ανοιχτή» τη σήραγγα για δύο ώρες.

Πηγή:http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5561268&publDate=20/3/2010