12 Μαρ 2010

Σαββατο 13, Κυριακή 14 διήμερο εκδηλώσεων "Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής".ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 16.00: προβολή ταινίας."its a free world" του Ken Loach. Θ ακολουθήσει χαλαρή κουβέντα γύρω απ το θέμα τις ταινίας ( μεταναστευτικό).

19.00: Συναυλίες με τους "Αmores perros" , The Crooks", "Waxing gibbous", "seahorses" (funk, garage, post rock,post punk) και τις μαθητικες μπάντες από τα σχολεία της Αγίας Παρασκευης "Αnother girl under the sea" , Dualies".

Κυριακή: 14.00 -Παιδικό πρόγραμμα. Παιχνίδια- μουσική, ακροβατικά, ζωγραφική. -Δράση με Graffiti. Δίνουμε χρώμα στη ζωή μας...

18.00: Ανοιχτή συζήτηση:
-Απολογισμός ενός χρόνου συνέλευσης στην Αγία Παρασκευή, προβολές νέων βίντεο από τις δράσεις- κατάθεση εμπειριών από συντρόφους ανάλογων εγχειρημάτων στο Μπραχάμι και Χαλάνδρι.-Πως συνεχίζουμε, θεματολογία,στόχοι, μέθοδοι και πρακτικές αγώνα


Πέρασε 1 χρόνος απ την πρώτη συνέλευση κατοίκων.Με αφορμή την καταπάτηση του κτήματος Σιστοβάρη απ το Davinci-Ferrari club,στις 15 Φλεβάρη 2009, 120 άνθρωποι διαφορετικών πολιτικών αποχρώσεων μαζεύτηκαν σε μια ανοιχτή διαδικασία για να συζητήσουν τα θέματα που οι ίδιοι θέλουν και να συναποφασίσουν τις δράσεις τους. Έκτοτε οι συναντήσεις αυτές μονιμοποιήθηκαν σε εβδομαδιαία βάση κι έτσι γεννήθηκε η "Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής".Αυτή τη χρονιά ασχοληθήκαμε με θέματα δημόσιων κι ελεύθερων χώρων (κτήμα Σιστοβάρη, κτήμα Ιόλα) οργανώσαμε πορείες, δημόσιες ενημερώσεις-συζητήσεις, πραγματοποιησαμε δυναμικές παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο , και ανοιχτές κοινωνικές δράσεις όπως η 3 ωρη κατάληψη του κτήματος Ιόλα και η απελευθέρωση του δάσους του Υμηττού από σύρματα, ξερόκλαδα και σκουπίδια... Τα μέτωπα έιναι πολλά κι ανοιχτά, έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας αλλά η αρχή έχει γίνει. Ειδικά στην περίοδο της οικονομικής και πολιτικής κρίσης που διανύουμε κρίνεται ακόμα πιο επιτακτική η συσπείρωση των κατοίκων στον τόπο που ζουν, στη βάση της άμεσης δημοκρατίας και της ρήξης με εκείνους που ιεραρχούν τα κέρδη και την πολιτική τους καριέρα πάνω από τις ανθρώπινες ανάγκες και επιθυμίες.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην πόλη μας αλλά και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας, ανακαλύπτουν τη δύναμη της συλλογικής οργάνωσης, κι αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως αυτό που μας λείπει στην πόλη δεν είναι τσιμέντο, γυαλί και άσφαλτος αλλά ελεύθεροι χώροι για συναντήσεις, συζητήσεις, πολιτιστικές δραστηριότητες, παιχνίδι. Γι αυτό σας καλούμε στο 2 μερο εκδηλώσεων στις 13-14 Μάρτη, να συζητήσουμε και να γνωριστούμε δείχνοντας έμπρακτα πως θέλουμε τους δημόσιους κι ελεύθερους χώρους στην πόλη μας. Ανοιχτούς σε όλους, ζωντανούς, κοινωνικούς, μακριά απο εμπορευματικές λογικές..
Μόνο μ αυτή τη διεκδίκηση μπορούμε να μετατοπίσουμε το κέντρο του ενδιαφέροντος από τα σπίτια στις πλατείες, να ακυρώσουμε την σύγχρονη απομόνωση του προαστίου και να ξαναστήσουμε μια κοινότητα γύρω από τον τόπο κατοικίας και ζωής.