12 Φεβ 2010

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

omosp_anattikis@goneis.org


Παλλήνη 11-2-2010

Ανακοίνωση


Για Την Επιχειρούμενη Εγκατάσταση σταθμού διοδίων στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου.


Κάτοικοι, εργαζόμενοι και φορείς της Βορειοανατολικής Αττικής έχουν εκφράσει την αντίδραση τους στην επιχειρούμενη εγκατάσταση σταθμού διοδίων στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου.
Οι γονείς που καθημερινά βιώνουν την κατάρρευση της όποιας δωρεάν παιδείας υπάρχει με την συνεχιζόμενη χρόνια υποχρηματοδότηση, που κάθε χρόνο χρυσοπληρώνουν τα ελλείμματα του δημόσιου σχολείου (πάνω από 4,5 δισ. ευρώ το χρόνο), που βλέπουν τα φροντιστήρια να γιγαντώνονται και στραγγίζουν τις οικονομίες τους, γνωρίζουν καλά πως πρόκειται για ‘ένα νέο χαράτσι που θα τους υποχρεώσει να πληρώνουν τις μετακινήσεις τους εφ΄όρου ζωής.

Η παραχώρηση των εθνικών οδών στους ιδιώτες δεν διαφέρει σε τίποτα από την αντίστοιχη παραχώρηση των σχολικών κτηρίων όπου η κατασκευή των 27 σχολικών κτιρίων θα κοστίσει 105 εκατομμύρια € ενώ η συντήρηση τους 1,6 εκατομμύρια €. τι στιγμή που με τα ίδια χρήματα ΟΣΚ Α.Ε. θα μπορούσε να κατασκευάσει 27 12θέσια και 27 9θέσια σχολεία.


Η οικονομική αφαίμαξη των εργαζομένων δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί.


Σαν Ομοσπονδία Γονέων Ανατολικής Αττικής στεκόμαστε στο πλάι των γονιών που πλήττονται άμεσα από την εγκατάσταση των διοδίων και δηλώνουμε ότι θα διεκδικήσουμε:



· Τη διακοπή κάθε ενέργειας που στόχο έχει την τοποθέτηση των διοδίων στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου.
· Την κατάργηση όλων των διοδίων.





Υπεύθυνος τύπου: Ντάντης Στάθης 6937150224