22 Ιαν 2010

Διόδια: Ανακοίνωσε επαναδιαπραγμάτευση

Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010 πηγη:http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=123062

Υπό εξέταση είναι οι τιμές των διοδίων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών σε ερώτηση της «Ε» και ανακοίνωσε ότι προχωρά η εναπαδιαπραγμάτευση με τους εργολάβους και τις τράπεζες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μειώσεις προβλέπονται στα τέλη του έτους και θα προέλθουν από μείωση των εσόδων που θα εισπράττει το Δημόσιο μέσα από τα «τσουχτερά» διόδια.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις κινητοποιήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα σε σταθμούς διοδίων και αναφερόμενος σε δημοτικές αρχές υπογράμμισε ότι «ανακάλυψαν τώρα τα διόδια». Μίλησε για συμβάσεις που βρήκε η σημερινή ηγεσία του υπουργείου και πρόσθεσε: «Επρεπε να έχουν κινητοποιηθεί την κατάλληλη στιγμή, για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα».
Σε παρατήρηση για την επαναφορά των διοδίων σε σταθμούς που βρίσκονται κοντά στα Τέμπη, ο Δημήτρης Ρέππας τόνισε:
* Με παρέμβαση της κρατικής εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.», που ασκεί καθήκοντα επιβλέποντος στο τμήμα Ράχες Μαλιακού - Κλειδί Ημαθίας, δεν επιτράπηκε η λειτουργία του νέου σταθμού είσπραξης στο Αιγίνιο, λόγω μη κάλυψης υποχρεώσεων του αναδόχου έναντι της σύμβασης.
* Επιτράπηκε η επαναλειτουργία των σταθμών στη Λεπτοκαρυά και στο Μοσχοχώρι. Στην πρώτη περίπτωση ισχύουν οι γνωστές τιμές διοδίων, στη δεύτερη οι εργολάβοι έκαναν μικρές μειώσεις, κατά 10 έως 20 λεπτά, γιατί θεώρησαν ότι στο τμήμα που καλύπτει πρέπει να αφαιρεθούν τα 20 χλμ., στο ύψος των Τεμπών, που είναι εκτός κυκλοφορίας.