24 Δεκ 2009

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΑΣ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 18/12 ανακοινώθηκε η αναστολή έναρξης λειτουργίας των νέων διοδίων Αιγινίου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο βουλευτής Ρεθύμνου ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλης Όθωνας. Δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε την απουσία αρκετών εμπλεκόμενων παραγόντων (της κυβέρνησης, των επιβλεπόντων αρχών και της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.») από την εν λόγω συνέντευξη τύπου οι οποίοι θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ενημέρωση των πολιτών.
Παρόλο που πρόκειται για προσωρινή αναστολή, διάρκειας περίπου 6 μηνών, εκφράζουμε τη μεγάλη μας ικανοποίηση.
Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της «Επιτροπής Αγώνα Πιερίας» η οποία συντονίζει τις δράσεις ενεργών πολιτών και φορέων του Νομού.
Δεν μπορούμε παρά να συσχετίσουμε την ανακοίνωση αναστολής της λειτουργίας με την απόφαση του «Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στα Διόδια» για άνοιγμα των σταθμών διοδίων της χώρας στις 20/12 (η οποία πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία). Με αυτή την έννοια είναι και επιτυχία του Πανελλαδικού Συντονιστικού.
Εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του μηχανικού της κατασκευάστριας κοινοπραξίας «Μαλιακός - Κλειδί» για το χαμό του κατά τη διάρκεια αυτοψίας, καθώς και τη συμπάθεια μας για τους πολίτες, τους επαγγελματίες και τις κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται από την αποκοπή της Εθνικής Οδού.
Παρόλο το ότι δηλώθηκε στον τύπο ότι η αναστολή δε σχετίζεται με το ανωτέρω τραγικό συμβάν (για το οποίο έτσι κι αλλιώς όλοι οι πληττόμενοι αναμένουν τελικά πορίσματα και αποφάσεις), θεωρούμε λογικό να επεκταθεί η αναστολή λειτουργίας τουλάχιστον για την περίοδο της αναστάτωσης σε όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας.
Πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι η αναστολή λειτουργίας του σταθμού διοδίων Αιγινίου ήταν αποτέλεσμα εγγράφου της επιβλέπουσας εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε» προς την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» με το οποίο ζητά να μην τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός, έως ότου η εταιρεία εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις.
Ζητούμε από τις ανωτέρω εταιρείες και από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα, να δώσουν στη δημοσιότητα τις απαραίτητες διευκρινήσεις, έγγραφα και αλληλογραφία αναφορικά με τη μη τήρηση συμβατικών υποχρεώσεων από τη μεριά της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.». Επίσης να διευκρινίσουν το αν η μη τήρηση συμβατικών υποχρεώσεων αφορά ειδικά το σταθμό διοδίων Αιγινίου.
Η αναστολή λειτουργίας ήταν η αρχή!
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθούν τα διόδια και οι αποικιακού τύπου συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων!
ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στα Διόδια