21 Δεκ 2009

Προτιμούν την Παλαιά Εθνική Οδό από το να πληρώσουν διόδια



Με καθυστέρηση, αλλά χωρίς κόστος, ακόμα και βαριά οχήματα κινούνται αλά...παλαιά
Πολλοί είναι οι οδηγοί που προτιμούν να χάσουν μισή ώρα από το χρόνο τους και να κινηθούν προς Αίγιο μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, από το να πληρώσουν το αντίτιμο των 2.8 ευρώ που είναι το κόστος των διοδίων στο Ρίο.
Μεγαλύτερη κίνηση στο παλαιό δίκτυο παρατηρείται την Παρασκευή το βράδυ, αλλά και το Σάββατο το πρωί.
Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι αυξάνεται κατακόρυφα πλέον η κίνηση στα βαρέως τύπου οχήματα που κινούνται στην παλαιά εθνική οδό, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να ανταποκριθεί με ασφάλεια στο βάρος ενός τόσο μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου.
Υψηλό και αδικαιολόγητο χαρακτήρισε το κόστος των διοδίων της Πατρών Κορίνθου ο αρχιτέκτονας και πρωην Περιφερειάρχης Δημήτρης Αϊβαλής, μιλώντας χθες στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος.
Σχολιάζοντας την πρόσφατη αναπροσαρμογή που ανακοίνωσε η «Ολυμπία οδός» ο γνωστός Πατρινός, θύμισε ότι με βάση τη σύμβαση παραχώρησης η αύξηση των διοδίων θα γίνεται πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του δημοσίου και με βάση τη βελτίωση των συνθηκών κίνησης.
Στο μεταξύ χθες το πρωί τα μέλη της επιτροπής ενάντια στην ακρίβεια απέκλεισαν για 2 περίπου ώρες τα διόδια της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης, επιτρέποντας την δωρεάν διέλευση των οχημάτων.