5 Δεκ 2009

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Φίλε και Φίλη εργαζόμενε-η, στα διόδια της Νέας Οδού, Είναι γνωστές σε σένα, όπως και σε όλη την χώρα πλέον, οι κινητοποιήσεις που κάνουν οι κάτοικοι της Βόρειας Αττικής, της Τραγάνας και αλλού, ενάντια στα ληστρικά διόδια που μας έχουν επιβάλλει οι μεγαλοεργολάβοι της Εθνικής Οδού.

Ένα δημόσιο αγαθό, όπως είναι οι δρόμοι που τους έχουμε χρυσοπληρώσει, μέσα από τους φόρους, τα τέλη κυκλοφορίας και τα διόδια που εισπράττονται τόσα χρόνια, γίνονται βραχνάς για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής μας, καθώς και κάθε ταξιδιώτη που αναγκαστικά τους χρησιμοποιεί.Είναι η πολιτική των κυβερνώντων που παραδίδουν κάθε δημόσιο αγαθό, όπως οι δρόμοι, η Παιδεία, η Υγεία, τα λιμάνια, το νερό, η Ολυμπική, η ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λ.π.στ χέρια των πιο αδίστακτων Μεγαλοκαρχαριών του χρήματος Ελλήνων και ξένων.


Ο αγώνας μας είναι ο αγώνας κατά των διοδίων και υπέρ των κατοίκων αλλά και των εργαζομένων σα διόδια.


Με τα διόδια, εκτός των οικονομικών συνεπειών, επιβαρύνεται βάναυσα το Περιβάλλον.
Σύμφωνα με τις μελέτες διεθνών οργανισμών Υγείας, οι εργαζόμενοι στα διόδια έχουν πολύ αυξημένες πιθανότητες καρκίνου, ιδίως του πνεύμονα ακόμα και στειρότητας, εξαιτίας της εισπνοής των αυξανόμενων ρύπων.


Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων για την διεκδίκηση ειδικού επιδόματος επικύνδυνης εργασίας καθώς και υπαγωγή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Επίσης με την κατάργηση των διοδίων ζητάμε μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου των εργαζόμενων στ διόδια.


Θέλουμε την ενεργή σας συμπαράσταση στον αγώνα μας ενάντια στα διόδια που είναι αγώνας για όλους μας και για το μέλλον των παιδιών μας σε μια κοινωνία χωρίς διόδια, μπάρες και σύνορα, με καθαρό νερό και αέρα όπου τα δημόσια αγαθά θα είναι προσιτά χωρίς χαράτσια σε όλους τους συμπολίτες μας.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Β,Α ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ