11 Δεκ 2009

«Κατέβασαν» τις μπάρες στα διόδια Αφιδνών

Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

«Κατέβασαν» μπάρες και κάμερες ασφαλείας στα διόδια Αφιδνών και... απάντησαν «στο νέο χαράτσι που μας επιβάλλεται...».
Η ενέργεια έγινε γύρω στις 11 το βράδυ της Τετάρτης στα πρώτα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας από περίπου 40 ατόμα.
Οπως είπαν στην Αστυνομία οι υπάλληλοι των διοδίων, περίπου 20 αυτοκίνητα σταμάτησαν στον παράδρομο της Εθνικής στο ύψος των διοδίων. Οι επιβάτες έσπασαν τις μπάρες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις κάμερες ασφαλείας, μπροστά στους έκπληκτους υπαλλήλους, και έφυγαν αφού επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητά τους.
Στο μπλογκ της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων και Φορέων Βορειοανατολικής Αττικής αναφέρεται ότι τις μπάρες «ξανάσπασε η οργή του λαού» και πως η δράση ήταν «ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης των κάτοικων των Αφιδνών».
«Δεν υποκύπτουμε στο εκβιαστικό δίλημμα ή να πληρώνουμε το παράνομο χαράτσι ή να διακινδυνεύουμε τη ζωή μας στον άθλιο και ημιτελή παράδρομο... Δεν πληρώνουμε, δεν δίνουμε ονοματεπώνυμο, δεν παραλαμβάνουμε κανένα χαρτί. Σε περίπτωση, οποιασδήποτε μορφής πίεσης ..., καλούμε κάποιο μέλος της επιτροπής και μια ομάδα κατοίκων βρίσκεται σύντομα κοντά σας!», αναφέρει το μπλοκ της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων και Φορέων Βορειοανατολικής Αττικής, η οποία καλεί σε πανελλαδικό συντονιστικό κατά των διοδίων στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στον Βόλο (τέρμα Ιάσονος στην παραλία, Κτίριο Παπαστράτου).
Α.Κ.Μ.
πηγη :
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=111252