17 Μαρ 2015

Αυτοκινητόδρομος φάντασμα... αλλά τα διόδια σε πλήρη λειτουργία

Η παράδοση χθες, αργά το βράδυ, στην κυκλοφορία των 20 χιλιομέτρων του κλάδου με κατεύθυνση την Αθήνα της εθνικής οδού, από τον ανισόπεδο κόμβο Αγίας Μαρίνας έως τις Ράχες, στον νομό Φθιώτιδας, έφερε και τη λειτουργία ενός μετωπικού σταθμού διοδίων (Μαυρομαντήλας) και δύο πλευρικών (Αγίας Μαρίνας και Καραβόμυλου). Έως το τέλος της βδομάδας αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία και ο κλάδος προς Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της "Κεντρικής Οδού".


Όπως είναι γνωστό, τόσο το κομμάτι αυτό της Εθνικής όσο και εκείνο από τη Σκάρφεια μέχρι τη Λαμία έχουν κατασκευαστεί ως δημόσια έργα και περιλαμβάνονται στη σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε 65. Οδικού άξονα... φάντασμα, που θα συνέδεε την ΠΑΘΕ (Λαμία) με την Εγνατία (Παναγιά Γρεβενών).

Τελικά, με τις αναθεωρήσεις των συμβάσεων παραχώρησης το 2013 ο οδικός άξονας έμεινε τυφλός, καθώς περιλαμβάνεται η κατασκευή του κομματιού από την Ξυνιάδα, πριν από τον Δομοκό, έως την πόλη των Τρικάλων. Εδώ και καιρό εισπράττονται διόδια υπέρ του ανύπαρκτου άξονα από τον μετωπικό σταθμό Αγίας Τριάδας κοντά στις Θερμοπύλες και δύο πλευρικούς σταθμούς.


Πηγή: