6 Νοε 2017

Πανελλαδικό συλλαλητήριο κατά των πλειστηριασμών

Μαζικό πανελλαδικό συλλαλητήριο κατά των πλειστηριασμών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας με κεντρικά συνθήματα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και «Στέγη - υγεία - ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό».

Κόντρα στη βροχή και το κρύο, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν τη δυναμική διαμαρτυρία με συγκέντρωση στα Προπύλαια και συνέχισαν με πορεία στη Βουλή. 

Ζήτησαν πραγματική θεσμοθέτηση προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και άμεση παύση κάθε δίωξης μελών του κινήματος.

 


Συγκεντρώθηκαν συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τα Γιαννιτσά, τις Σέρρες, την Ξάνθη, την Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, την Μακεδονία, το Αγρίνιο και άλλες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο συντονισμός συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, ο συντονισμός συλλογικοτήτων Αττικής, η Επιτροπής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών, επιτροπές και πρωτοβουλίες από πολλά μέρη της Αττικής, όπως η Κηφισιά,ο Ωρωπός, το Περιστέρι, η Νέα Σμύρνη, ο Βύρωνας, τα Σεπόλια, το Πέραμα, το Κεραστίνι, η Νέα Ιωνία, το Χαλάνδρι, του Γκύζη, το Αιγάλεω, οι Πολίτες κατά των Πλειστηριασμών στα Μεσόγεια κ.ά. Στην κινητοποίηση καλούσαν επίσης σωματεία και εργατικές συλλογικότητες. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμη με πανό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ το ΕΕΚ, η ΟΡΜΑ κ.ά.

Από τα προπύλαια η συγκέντρωση κατευθύνθηκε προς την ομόνοια και στην συνέχεια πέρασε μέσα από το εμπορικό της Αθήνας και μέσω της Ερμού έφτασε στο σύνταγμα. Οι διαδηλωτές φωνάζουν «Κυβέρνηση ΕΕ κοράκια τραπεζίτες τα σπίτια του λαού αρπάζουν οι αλήτες», «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Τσίπρα, τραπεζίτες ακούστε το καλά, οι πλειστηριασμοί σας θα μείνουν στα χαρτιά». 
Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν αυτή στην οποία η διαδήλωση ενώθηκε με τους πρόσφυγες που κάνουν απεργία πείνας έξω από την Βουλή. 


Μετά τη λήξη της κινητοποίησης, πραγματοποιείται Πανελλαδική Συνέλευση
του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ.