12 Φεβ 2016

ΠΑΡΕΜΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Στα διόδια Αφιδνών παραβρέθηκε  σήμερα επιτροπή  απο τη Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων ΒΑ Αττικής Ενάντια στα Διόδια, καθώς και απο τη Διαδημοτική Επιτροπή ΩΡΩΠΟΥ-ΔΙΟΝΥΣΟΥ-ΚΗΦΙΣΙΑΣ "ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ" 
Η Επιτροπή συζήτησε με τους ανθοπαραγωγούς απο τους 3 συνεταιρισμούς της Αττικής που βρίσκονται στο μπλόκο των διοδίων Αφιδνών δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της και μοίρασε την ανακοίνωση της. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΔΙΟΝΥΣΟΥ - ΩΡΩΠΟΥ

Η έναρξη των εργασιών  για την κατασκευή των γραφείων της εταιρείας που θα διαχειρίζεται τα διόδια και την εθνική οδό, στον παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού στην Νέα Ερυθραία, φανερώνει  ότι η εγκατάσταση των πλευρικών διοδίων έχει ήδη δρομολογηθεί.
Οι Δήμοι Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους έχουν τεθεί αντίθετοι στο καθεστώς επιβολής διοδίων στον εθνικό άξονα εντός Αττικής. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα ανεχτούν και την τοποθέτηση νέων σταθμών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου. Η κυκλοφορία μέσω της εθνικής οδού, είναι αναγκαστική επιλογή, όπως σε άλλες περιοχές η Μεσογείων, η Κηφισίας, η Βουλιαγμένης.  Η παραχώρηση του βασικού οδικού δικτύου είναι ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα και επιπλέον χαράτσια για τους περισσότερους πολίτες και μάλιστα σε μία τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο.
.
Η τοποθέτηση και νέων διοδίων θα προκαλέσει:
-         Τον αποκλεισμό και τον οικονομικό στραγγαλισμό των περιοχών μας που αποτελούν μόνιμη κατοικία αλλά και τόπο εργασίας χιλιάδων ανθρώπων

Διεκδικούμε άμεσα:
Να καταργηθούν τα διόδια από την Αττική τώρα!

Ζητάμε:
·         *Συνάντηση με τον υπουργό ΥΠΟΔΟΜΩΝ   
·        * Κανένας νέος σταθμός διοδίων. Άμεση διακοπή εργασιών.
·         *Κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων Βορίδη – Ρέππα για τα ΔΙΟΔΙΑ
·         Ακύρωση του εικοσαπλάσιου προστίμου για μη καταβολή των διοδίων, ενός προστίμου που καταλήγει στα ταμεία των εταιριών!!!!   

Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι όχι μέσο κερδοσκοπίας!

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ