10 Φεβ 2016

Η απόπειρα ποινικοποίησης απέτυχε. Ο αγώνας συνεχίζεταιΗ συντονιστική επιτροπή φορέων και κατοίκων Βορειοανατολικής Αττικής ενάντια στα διόδια, θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συναγωνιστές  που με την παρουσία τους συμπαραστάθηκαν στη δίκη των 11 αγωνιστών που δικάζονταν σήμερα  9/2/2016 στα δικαστήρια της  Ευελπίδων στην Αθήνα για την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις για την κατάργηση των διοδίων.

Η σημερινή μικρή δικαστική νίκη γεννά μεγάλες ελπίδες νίκης και για τις επόμενες δίκες.

Μέσα από την διαδικασία της δίκης και την ΑΘΏΩΣΗ των συναγωνιστών μας αναδείχθηκε το παράνομο και παράλογο της ύπαρξης των διοδίων. Διόδια για δρόμους, που όπως πολύ εύστοχα είπε και ο Μανώλης Γλέζος στην κατάθεσή του, έχουν πληρωθεί τέσσερις φορές από τον ελληνικό λαό: από τα τέλη κυκλοφορίας, από το φόρο στη βενζίνη,  από τα τέλη ταξινόμησης και από το φόρο στα ασφάλιστρα  των αυτοκινήτων.

Η συμμετοχή και συμπαράσταση του κόσμου δίνει ελπίδες για νέο ξεκίνημα του αγώνα. Τώρα μάλιστα που η Νέα Οδός έχει ξεκινήσει  την κατασκευή των κτηρίων της στο κόμβο Βαρυμπόμπης και των νέων σταθμών πλευρικών διοδίων που θα λειτουργήσουν μέχρι το 2018 όπως έχει πει και η Κυβέρνηση επιβάλλεται να αντισταθούμε πριν δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα.

Η σημερινή δικαστική ετυμηγορία δείχνει ότι:

Στα δικαστήρια δικαιώνονται οι αγωνιστές

Στους δρόμους δικαιώνονται οι αγώνες!

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη

Η συμμετοχή καθοριστικός  παράγοντας επιτυχίας κάθε αγώνα

ΔΡΟΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΩΡΑ!

Αθήνα, 9 Φλεβάρη 2016