11 Σεπ 2014

Βασιλικότερος των εργολάβων ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Βασιλικότερο... των εργολάβων, το υπουργείο Υποδομών υπερασπίζεται με πάθος τη λειτουργία των δύο νέων πλευρικών σταθμών διοδίων στον Μπράλο και τον Μώλο πριν από τη Λαμία, τα οποία χρηματοδοτούν τον ανύπαρκτο οδικό άξονα της Κεντρικής Ελλάδας και αυτόν κουτσουρεμένο (Ξυνιάδα Δομοκού - Τρίκαλα έναντι του αρχικού Λαμία - Παναγιά και σύνδεση με Εγνατία) μετά την αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης.

Παρά την κατακραυγή και τις αντιδράσεις τοπικών κινήσεων, φορέων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του περιφερειάρχη από χθες και του μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Νικολάου, το υπουργείο Υποδομών βάλλει κατά πάντων με επιχειρήματα που παραπέμπουν σε ανέκδοτα, όπως αυτό που λέει ότι "τα πλευρικά διόδια είναι εμπόδια στα τροχαία ατυχήματα των παραδρόμων και ενισχύουν την οδική ασφάλεια των δρόμων".

Στη μακροσκελή ανακοίνωση αναφέρονται διάφορα περί αναλογικής χρέωσης που λειτουργούν επ' ωφελεία... των χρηστών. Επίσης το υπουργείο ισχυρίζεται ότι "οι κάτοικοι του Μώλου, κατά την κίνησή τους προς Λαμία και από Λαμία προς Μώλο, δεν διέρχονται από πλευρικό σταθμό διοδίων, δοθέντος του ότι και οι δύο πλευρικοί σταθμοί αφορούν αποκλειστικά τους εξερχόμενους από τον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Λαμία και τους εισερχόμενους στον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Επιπλέον δεν πληρώνουν διόδια στον σταθμό της Αγίας Τριάδας κατόπιν συμφωνίας με τον παραχωρησιούχο από το 2010".

Ο εν λόγω σταθμός εισπράττει ανελλιπώς διόδια για την Κεντρική Οδό ακόμη και τα δύο και πλέον έτη που οι εργασίες είχαν σταματήσει.


Β. Αποστόλου: Συμπαιγνία


Εν τω μεταξύ ο Β. Αποστόλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, σχολιάζοντας του λεονταρισμούς του περιφερειάρχη Κ.Μπακογιάννη ότι αυτή η ιστορία με τα διόδια που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα, δεν πάει άλλο, μιλάει για συμπαιγνία.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του, "πρόκειται για συμπαιγνία, αφού τόσο ο Μ. Χρυσοχοΐδης στην κεντρική εξουσία όσο και ο Κ. Μπακογιάννης στην Περιφέρεια εκπροσωπούν τη συγκυβέρνηση των κομμάτων που αποφάσισαν και υλοποιούν αυτές τις συμβάσεις. Πόσο μάλλον όταν η συγκυβέρνηση στη συγκρότηση της Περιφερειακής Εξουσίας στη Στερεά Ελλάδα βρίσκει τη γνησιότερη έκφρασή της".

Και καταλήγει: "Η κινητοποίηση των κατοίκων και όλων όσοι υφίστανται τις επιπτώσεις των μνημονιακών μέτρων της συγκυβέρνησης είναι η απάντηση στις πολιτικές αφαίμαξης του λαού. Από τη μεριά μας, πιστοί στη λαϊκή εντολή, θα καταθέσουμε πρόταση στο αμέσως επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ανατροπή της κατάστασης έτσι όπως διαμορφώνεται".


Πηγή:
http://www.avgi.gr/article/3973355/basilikoteros-ton-ergolabon-o-m-xrusoxoidis