25 Φεβ 2014

Επιμένουν να δικάσουν τους πολίτες των Μεγάρων που αντιστέκονται στα διόδια

Αύριο τελικά θα δικαστούν από το αυτόφωρο τα οκτώ άτομα που συνελήφθησαν στα διόδια της Πάχης Μεγάρων -ανάμεσά τους και ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μαρινάκης- όταν διαμαρτυρήθηκαν για τις υπέρογκες αυξήσεις. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών, ενώ ένας από αυτούς αντιμετωπίζει πρόσθετη κατηγορία για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Η υπόθεση για έναν από τους κατηγορούμενους διαχωρίστηκε λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας.

Η μεταφορά των συλληφθέντων από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων έγινε κάτω από τα ζωηρά χειροκροτήματα πολιτών των Μεγάρων που έσπευσαν μέχρι εκεί να τους συμπαρασταθούν. Ανάμεσά τους βρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ενώ τη στήριξή του στον δήμαρχο και τους συνεργάτες του εξέφρασε και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Ρ. Δούρου: Πρόκληση ο εκφοβισμός των πολιτών

Στο μεταξύ η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, με αφορμή τις συλλήψεις πολιτών που διαμαρτύρονταν κατά των διοδίων στην Πάχη Μεγάρων, δήλωσε: "Η μετατροπή των προσαγωγών του δημάρχου Μεγάρων, ενός αντιδημάρχου, δύο δημοτικών συμβούλων και τεσσάρων ακόμα πολιτών σε συλλήψεις συνιστά πρόκληση και εκφοβισμό εκ μέρους της κυβέρνησης. Πρόκληση για το περί δικαίου αίσθημα και απόπειρα εκφοβισμού των πολιτών που διαμαρτύρονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής της αύξησης των διοδίων σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Η 'παρακώλυση συγκοινωνιών' και η 'διατάραξη της κοινής ησυχίας' αποτελούν προσχηματική δικαιολογία για την παρεμπόδιση της δίκαιης διαμαρτυρίας των πολιτών. Η κυβέρνηση εμμένει στο δίπτυχο της βίας και της καταστολής της κοινωνικής διαμαρτυρίας υπηρετώντας αλλότρια, εργολαβικά συμφέροντα. Μια στείρα και επικίνδυνη εμμονή που δεν λαμβάνει υπόψη ότι η βίαιη καταστολή και ο εκφοβισμός δεν καταστέλλουν το κίνημα των πολιτών. Το ενδυναμώνουν".


Πηγή:
http://www.avgi.gr/article/1948508/epimenoun-na-dikasoun-tous-polites-ton-megaron-pou-antistekontai-sta-diodia