7 Σεπ 2013

Ένα βήμα πιο κοντά στα διόδια της πόλης της Αθήνας

Ένα βήμα πιο κοντά στα αστικά διόδια βρίσκεται η Αθήνα. Η κυβέρνηση άναψε και επίσημα πράσινο φως για τη μελέτη του μέτρου, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων που ήδη έχουν καθιερώσει τα αστικά διόδια για τον περιορισμό του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, το θέμα της επιβολής αστικών διοδίων στην Αθήνα πρόκειται να εξετάσει ενδεκαμελής επιτροπή επιστημόνων, την οποία συνέστησε το υπουργείο Μεταφορών συμμετέχοντας στον δημόσιο διάλογο που άρχισε η Κομισιόν για τη δημιουργία ενιαίας στρατηγικής για τις αστικές μεταφορές.

Πρόεδρος της επιτροπής τοποθετήθηκε ο κ. Χρόνης Ακριτίδης, αναπληρωτής δήμαρχος Αθηναίων και συγκοινωνιολόγος, ενώ μεταξύ των μελών της συγκαταλέγονται συγκοινωνιολόγοι, στελέχη του υπουργείου και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ).

Σε ειδικές συζητήσεις που έγιναν την περασμένη χρονιά για το θέμα αυτό, επιστήμονες προερχόμενοι και από ευρωπαϊκές πόλεις, όπου εφαρμόζεται το μέτρο των διοδίων, επισήμαναν ότι τα διόδια χωρίς παράλληλα μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας δεν οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ειδικώς όσον αφορά την Αθήνα, κατέληξαν ότι πρέπει να αποσαφηνιστούν ζητήματα όπως η περίμετρος εγκατάστασης των διοδίων, αν θα χρησιμοποιούνται κάμερες για τη βεβαίωση των οφειλών, η βελτίωση του δικτύου των μέσων μαζικής μεταφοράς, η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης και η τιμολόγηση, που απαιτεί κοινωνική συναίνεση.


Πηγή:
http://www.madata.gr/greece/athens/11751.html