28 Οκτ 2011

Οργανωμένα απέτρεψαν κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων

Οι δικαστικοί κλητήρες με αστυνομικούς που πήγαν να κατασχέσουν αυτοκίνητα γυναίκας στα Κιούρκα για να την υποχρεώσουν να πληρώσει 10.000 (!) ευρώ (πρόστιμα για απλήρωτες διελεύσεις από διόδια) αποχώρησαν ύστερα από δυναμική παρέμβαση


 
Με κατασχέσεις περιουσιών απειλούν και τρομοκρατούν τους κατοίκους της Βορειοανατολικής Αττικής, που αρνούνται να πληρώσουν τα ληστρικά διόδια, οι μεγαλοεργολάβοι της «Νέα Οδός ΑΕ», έχοντας και τη συνδρομή και των μηχανισμών της κυβέρνησης.
Το πρώτο κρούσμα τρομοκρατίας εξελίχθηκε χτες το πρωί όταν τρεις δικαστικοί κλητήρες με τη συνδρομή της αστυνομίας επιδίωξαν να κατασχέσουν δύο αυτοκίνητα της Σοφίας Κοροβέση, η οποία κατοικεί στις Αφίδνες (Κιούρκα) για να την υποχρεώσουν να πληρώσει 10.600 ευρώ που αφορούν πρόστιμα για απλήρωτες διελεύσεις από τα διόδια.
Η κατάσχεση εμποδίστηκε από τη μαζική και μαχητική αντίδραση κατοίκων και φορέων της περιοχής, οι οποίοι όταν ενημερώθηκαν για την κίνηση αυτή βρέθηκαν στο πλευρό της κατοίκου και ανάγκασαν τους δικαστικούς επιμελητές να αποχωρήσουν μαζί με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, ο οποίος απείλησε με νέες μηνύσεις...
Η Σ. Κοροβέση εργάζεται στην Αθήνα και μετακινείται καθημερινά διερχόμενη από τα διόδια, τα οποία σταμάτησε να πληρώνει όταν επιβλήθηκαν οι ληστρικές τιμές. Ετσι, τον περασμένο Φλεβάρη η εταιρεία της απέστειλε εξώδικο στο οποίο, υπολογίζοντας με δικό της τρόπο ότι είχε κάνει 279 διελεύσεις χωρίς να πληρώσει, την καλούσε να πληρώσει 530 ευρώ. Κάτι που φυσικά αρνήθηκε και τον Ιούλη της στάλθηκε εντολή πληρωμής με την επιβολή προστίμου ίσου με το 20πλάσιο της αρχικής τιμής, δηλαδή 10. 600 ευρώ. Η κάτοικος προσέφυγε στα δικαστήρια και την περασμένη Δευτέρα πέτυχε την αναστολή πληρωμής τουλάχιστον για ένα μήνα, ενώ να σημειωθεί, ότι έχει οριστεί δίκη για το Μάρτη του 2013. Παρά το γεγονός αυτό, χτες το πρωί εμφανίστηκαν στο σπίτι της οι δικαστικοί κλητήρες μαζί με εκπρόσωπο της εταιρείας επιχειρώντας να κατασχέσουν τα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας.
Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μεμονωμένη, καθώς όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, έχουν σταλθεί τουλάχιστον ακόμα 20 παρόμοια εξώδικα και αναμένονται και άλλα. Οπως διαμηνύουν όμως, θα τους βρουν και πάλι ενωμένους και θα εμποδίσουν μαζικά στην πράξη οποιαδήποτε κατάσχεση επιχειρηθεί.