27 Οκτ 2011

Η εταιρεία δεν είναι το κράτος να επιβάλλει πρόστιμα αυθαίρετα...


Η εταιρεία Νέα Οδός προβαίνει σε μια «επιθετική» κίνηση όπως την χαρακτηρίζουν κάτοικοι της περιοχής του Ωρωπού αφού ζητά την κατάσχεση οχήματος από κάτοικο της περιοχής λόγω μη καταβολής διοδίων. Ήδη οι αντιδράσεις είναι έντονες από κατοίκους, φορείς της περιοχής και την επιτροπή diodiastop του Ωρωπού.
Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα διόδια του Ωρωπού και έχει αναλάβει την συντήρηση και κατασκευή τμημάτων της εθνικής οδού ισχυρίζεται ότι η κάτοικος έχει διέλθει 270 φορές από τα διόδια χωρίς να πληρώσει και με βάση τη σύμβαση παραχώρησης το πρόστιμο είναι το 20πλάσιο του χρωστούμενου αντιτίμου. Με βάση αυτό το ποσό που είναι γύρω στα 10 χιλιάδες ευρώ και το εξώδικο που έστειλε ζητά την κατάσχεση περιουσιακού στοιχείου και συγκεκριμένα ενός αυτοκινήτου. Η κάτοικος που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην περιοχή, όπου βρίσκεται και η μόνιμη κατοικία της έχει ζητήσει την αναστολή κατάσχεσης που αναμένεται να εκδικαστεί το 2013.
Μέλη του κινήματος diodiastop της περιοχής μιλώντας στο koutipandoras.gr θεωρούν την συγκεκριμένη ενέργεια της εταιρείας να προβεί σε κατάσχεση οχήματος προκλητική και εκφοβιστική λαμβάνοντας υπόψη ότι τυπικά οποιεσδήποτε ενέργειες θα έπρεπε να γίνουν μετά την εκδίκαση της αναστολής κατάσχεσης. Στην περιοχή του Ωρωπού υπάρχει ένα πολύ δραστήριο κίνημα ενάντια στα διόδια και την ιδιωτικοποίηση της εθνικής οδού. Έχουν πρωτοστατήσει με κινηματικές και νομικές ενέργειες και έχουν κερδίσει την συμπάθεια και την υποστήριξη μεγάλης μερίδας των πολιτών της περιοχής ιδιαίτερα τώρα που η οικονομική κρίση καθιστά το αντίτιμο των διοδίων σημαντικό κομμάτι του οικογενειακού προϋπολογισμού για τους κατοίκους της περιοχής.
Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά: η σημερινή προσπάθεια κατάσχεσης οχήματος από την αστυνομία απέτυχε. Θα παραμείνουμε στη θέση μας και θα αποτρέψουμε την εκτέλεση της κατάσχεσης που θεωρούμε αντισυνταγματική. Πρόκειται για μια διαφορά μεταξύ ιδιωτών. Η εταιρεία δεν είναι το κράτος να επιβάλλει πρόστιμα αυθαίρετα.


πηγή: http://www.koutipandoras.gr/?p=10692