8 Σεπ 2011

Εισπράττουν διόδια ενώ τα εργοτάξια έχουν διαλυθεί

Εικόνα πλήρους κατάρρευσης με τεράστιο κόστος για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση εμφανίζουν οι τέσσερις από τις πέντε συμβάσεις παραχώρησης, οι οποίες ακόμη και αν υπήρξε άμεσα μια συμφωνία, τα έργα δεν θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν πριν τις αρχές του 2012.

Αιτία είναι η πλήρης διάλυση των εργοταξίων, οι μαζικές απολύσεις και η εκποίηση μηχανημάτων καθώς για να «ξαναδουλέψει» η μηχανή θα απαιτήσει χρόνο και φυσικά όταν και όποτε υπάρξει συμφωνία με τους τραπεζίτες, να κυρωθεί από τη βουλή και να λάβει και όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από την ΕΕ.

Στο μεταξύ η είσπραξη διοδίων, συνεχίζεται σε έργα καθηλωμένα και είναι η μόνη υποχρέωση των εργολάβων που τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια.

Πέντε μήνες μετά τις προσπάθειες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών να βρεθεί σημείο σύμπλευσης με τους πιστωτές και τους εργολάβους, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε τέλμα με τις τράπεζες να ζητούν να υποθηκεύσουν όλα τα μελλοντικά έσοδα των διοδίων και να επιμένουν στην αλλαγή των όρων χρηματοδότησης...

Περισσότερα:
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=144210