31 Μαΐ 2020

Ο άνθρωπος είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση


Δελτίο τύπου για τη συγκέντρωση στη Μαλακάσα (31/5/2020)

Σήμερα στον κόμβο της Μαλακάσας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση που κάλεσε η τοπική αυτοδιοίκηση και η Επιτροπή Κατοίκων Μαλακάσας αναφορικά με τη δομή προσφύγων της περιοχής. Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Β.Α.Αττικής – Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού παραβρέθηκε ΟΧΙ για να συνταχθεί με τις φωνές εκείνων που προέκριναν την αστυνομοκρατούμενη γκετοποίηση και τον πλήρη αποκλεισμό των ανθρώπων που ήδη ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στις δομές. Παραβρέθηκε ΟΧΙ για να συνταχθεί με τις φωνές εκείνων που προέκριναν ρατσιστικούς δεκάρικους στη βάση της διαφορετικής κουλτούρας ΟΧΙ για να συνταχθεί με τις φωνές εκείνων που θεωρούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση έγκλημα. Παραβρέθηκε για να θυμίσει πως αν είμαστε εγκλωβισμένοι, αυτό δεν δικαιολογεί να κρατάμε ανθρώπους εγκλωβισμένους σε δομές-φυλακές ψυχών.Αν νιώθουμε πως ''πνιγόμαστε'', αυτό δεν δικαιολογεί να πνίγεται κόσμος στο Αιγαίο. Η κανονικότητα δεν είναι αυτή της απόλυτης και σκληρότερης αστυνόμευσης κλειστών δομών...Είναι οι αγώνες ενάντια στα ανοιχτά και κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Θελήσαμε να συνταχθούμε με εκείνες τις φωνές που δεν ζητούν τις ζωές τους πίσω από τους απελπισμένους πρόσφυγες αλλά από εκείνους που με τη ρατσιστική και την αντιμεταναστευτική τους στάση και πολιτική υποδαυλίζουν το μίσος και την ξενοφοβία.
Θελήσαμε να τονίσουμε πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν δημιούργησαν οι ίδιο τον πόλεμο και τη φτώχεια και ούτε είναι υπεύθυνοι για τον ξεριζωμό τους. Ενώνουμε τις φωνές μας με εκείνων που αποστρέφονται τον φτηνό λα'ι'κισμό, ενάντια στα ρατσιστικά αντανακλαστικά και που δεν στοχοποιούν τους κατατρεγμένους από τον πόλεμο και τη βία της φτώχειας για τις συνέπειες στη δική τους καθημερινότητα.
Για μια ακόμα φορά δηλώσαμε ότι θα αγωνιστούμε για να κλείσουν τα στρατόπεδα – κολαστήρια και να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και ελεύθερη μετακίνηση για Όλους. Αστέγους, Άνεργους, Πρόσφυγες και Μετανάστες...Για ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους.




Τέλος, καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία και την καταστολή από κυβέρνηση και αστυνομία και κυρίως καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τη ρίψη χημικών τα οποία βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.


Όσοι μέχρι σήμερα έβλεπαν στην μεγαλύτερη αστυνόμευση τη λύση στο πρόβλημά τους θα κατάλαβαν ότι αυτή δεν είναι η λύση αλλά μέρος του προβλήματος.
Υποστηρίζουμε το δικαίωμα κατοίκων και προσφύγων σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης χωρίς γκέτο και στρατόπεδα!