2 Νοε 2018

Διόδια: Κάλεσμα σε συντονισμό δράσης για τις νέες διώξεις

Οσοι πίστεψαν πως οι διώξεις των αγωνιστών ενάντια στα διόδια κόπασαν, πλανώνται πλάνην οικτράν. Οχι μόνο δεν έχουν σταματήσει αλλά έχουν εντατικοποιηθεί με το νέο νόμο περί παρακόλλησης συγκοινωνιών που αύξησε το χρόνο φυλάκισης από ένα έτος σε τρία.
Με αφορμή τις κινητοποιήσεις του 2014 στο κόμβο της Μαλακάσας και σε συνέχεια των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ωρωπού που δεν αντιτίθεται πλέον στα διόδια, αντίθετα προσμένει και οφέλη από την είσπραξη των προστίμων, με τη περιφέρεια Αττικής να έχει εναρμονιστεί με τις θέσεις της κυβέρνησης  και να απαιτεί πλέον "δίκαια" και αναλογικά διόδια και με την κυβέρνηση να διατηρεί όλο το αντιδημοκρατικό και αυταρχικό νομικό οπλοστάσιο (νόμος Βορίδη, ΚΟΚ κλπ) ένας νέος κύκλος ποινικών διώξεων ξεκινά. 




Η Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού καλεί όσους έχουν δεχθεί κλήτευση για τις δίκες του Δεκέμβρη αλλά και όλους τους πολίτες που αντιτίθενται στα διόδια το Σάββατο 10 Νοέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στις πρώην φυλακές Ωρωπού προκειμένου να συντονίσουμε τη δράση μας.
Θα παρευρεθούν και νομικοί που έχουν σταθεί όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό του κινήματος.