11 Σεπ 2018

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οδοιπορικό στο Γράμμο:
Δυο μέρες στα μέρη που πολέμησαν 
οι μαχητές του ΔΣΕ


Θα διασχίσουμε τα ηρωικά βουνά, όπου έδωσαν την ζωή τους χιλιάδες αγωνιστές του λαού, θα πάρουμε μια γεύση από το θάρρος και την αντοχή των παιδιών της Ελλάδας και της άνισης μάχης που δώσανε. Θα ζωντανέψουν μπροστά μας οι μάχες, καθώς θα βλέπουμε τα απομεινάρια από το παλιό οχυρό, τις σφαίρες και κάποια ελάχιστα όπλα. Η επίσκεψη στο νοσοκομεία του ΔΣΕ, που βρισκόταν μέσα σε σπηλιές, θα είναι εξίσου εντυπωσιακή.
Ο Γράμμος είναι ένα μέρος πλούσιο σε ιστορία και φυσική ομορφιά. Γι’ αυτό και το οδοιπορικό που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού στις 29-30 Σεπτέμβρη θα σας αφήσει τουλάχιστον ικανοποιημένους.

Τα παραπάνω θα είναι μερικά μονάχα απ’ όσα σηματοδοτούν, ότι το συγκεκριμένο οδοιπορικό στο Γράμμο, θα είναι μια πολύτιμη συνάντηση με μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Εκδρομή 2/ήμερη Σάββατο-Κυριακή ως το τέλος του Σεπτέμβρη (29-30/9) με μία διανυκτέρευση στο πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης του Γράμμου σε μεγάλα 4/κλινα δωμάτια Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης (φωτογραφίες)
Σάββατο 29/9 : Άφιξη στο πάρκο Συμφιλίωσης και στο κέντρο φιλοξενίας, τον Ξενώνα, που τον διαχειρίζεται ο Συνεταιρισμός γυναικών του Νεστορίου Καστοριάς και  2/ωρη ξενάγηση από τον υπεύθυνο του πάρκου.
Μετά μεσημεριανό φαγητό και αναχώρηση με το λεωφορείο για τις τοποθεσίες Χάρος της Κοτύλης και Πύργος της Κοτύλης. Περπάτημα στα μέρη αυτά και ξενάγηση από το Γιάννη εκεί. Το βράδυ επιστροφή στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, δείπνο και διανυκτέρευση.
Κυριακή 30/9: Αναχώρηση το πρωί για το χωριό Γράμμουστα. Περπάτημα και ξενάγηση (για τις μάχες και τον ελιγμό από το Γράμμο στο Βίτσι τον Αύγουστο του ’48 κλπ.) στο πολυβολείο του ΔΣΕ στο μεγάλο νοσοκομείο του ΔΣΕ και σε διάφορες άλλες τοποθεσίες και μνημεία.. Το απόγευμα αναχώρηση και επιστροφή. Άφιξη το βράδυ στον Ωρωπό.

Μεταφορά - Διαμονή & Πρωινό: 50€/άτομο
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ έως & 20/9
Νίκος Ξαρχάκος 6976783076