22 Ιαν 2018

Με "παράπλευρες" ειδήσεις θέλουν να σκεπάσουν τα παράπλευρα διόδια

Δεν είναι τυχαίος ο ποταμός δημοσιευμάτων για το διορισμό του Χρήστου Παναγή στο γραφείο του Πρωθυπουργού και ο θόρυβος γύρω από την αλλοτινή συμμετοχή του στο κίνημα κατά των διοδίων, τη στιγμή που ετοιμάζονται να γεμίσουν την Αττική  με σταθμούς πλευρικών διοδίων.
Παναγήδες δυστυχώς σε όλους τυχαίνει να συναντήσουν. Όταν περάσουν από την άλλη πλευρά για να εξαγοράσουν ότι, μέχρι εκείνη τη στιγμή υπεράσπιζαν, θα δεχθούν πρόθυμα να γίνουν εργαλείο σπίλωσης κ συκοφάντησης αγώνων κ ανθρώπων. Πολύ βολικό αυτό ώστε, αντί να αγωνιστούμε ενωμένοι για να μην μπουν άλλες μπάρες στις ζωές μας, να πούμε "όλοι ίδιοι είναι, δεν αλλάζει τίποτα". 
Σήμερα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντίθετα με τις εξαγγελίες, δρομολογεί την εγκατάσταση των πλευρικών διοδίων, εμείς δε θα περάσουμε με την πλευρά των εργολάβων. Ούτε θα διαλέξουμε το μονοπάτι της απογοήτευσης κ της παραίτησης όπου επιδιώκουν να μας οδηγήσουν.
Παραμένει επιτακτικά αναγκαίο να αγωνιστούμε για την κατάργηση των νόμων που ποινικοποιούν τους αγώνες, για την κατάργηση των αποικιοκρατικών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων και την κατάργηση των διοδίων που χτίζουν γύρω μας φυλακές με τις μπάρες τους.
Η τοποθέτηση και νέων διοδίων θα προκαλέσει τον αποκλεισμό και τον οικονομικό στραγγαλισμό του τόπου μας.
Διεκδικούμε άμεσα την κατάργηση των διοδίων στην Αττική
και ζητάμε την κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων Βορίδη – Ρέππα για τα ΔΙΟΔΙΑ

Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι όχι μέσο κερδοσκοπίας

Μπορεί να έχει ο καιρός γυρίσματα, αλλά ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΝΑΓΗΔΕΣ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

                              *απο την παρέμβαση  μας στα διόδια Αφιδνών  στις 14 Οκτώβρη 2017