10 Δεκ 2017

Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού: Ας ορθώσουμε ΤΩΡΑ ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο αντίστασης!

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Δεκέμβριου 2017, στο πνευματικό κέντρο ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ η Ανοιχτή Συνέλευση, απο το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, όπου έγινε συζήτηση και τέθηκαν απόψεις για τα επόμενα βήματα της επιτροπής
Απ' την πλευρά της ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών παραβρέθηκε και μίλησε ο Δικηγόρος Δημήτρης Σαραφιανός, καθως και απο τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής ο Νίκος Κωνσταντίνου.



Ο συνδυασμός της πιο άθλιας συκοφαντικής εκστρατείας σε βάρος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών με μία ακραία βίαιη επίθεση καταστολής του κινήματος, στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση, έχει διπλό στόχο: αφενός να διαβάλλει το κίνημα και αφετέρου να τρομοκρατήσει όσους και όσες παλεύουν για την υπεράσπιση της λαϊκής στέγης και περιουσίας.
Μεθοδικά και σταδιακά εντάσσονται στο σχεδιασμό υφαρπαγής της λαϊκής περιουσίας. Με επικοινωνιακά τεχνάσματα, δήθεν με τους μεγαλο-οφειλέτες, ξεκινούν τη συμμετοχή τους στην επιχείρηση «ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί».
Προσπαθούν να θολώσουν τα νερά γράφοντας για “μεγάλο αριθμό με οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ.
Πόσους τέτοιους φακέλους μεγαλο-οφειλετών έχουν λάβει να προωθήσουν και εμποδίστηκαν από το κίνημα;
Πόσους πλειστηριασμούς έκαναν για τους 69 πλουτοκράτες, που έχουν ο καθένας ληξιπρόθεσμα χρέη περισσότερα από 100 εκατομμύρια € και μαζί με άλλους 16.290 πλούσιους χρωστούν το 84,8%
Είναι γνωστό ότι και αυτά διακανονίζονται, όπως διακανονίστηκαν και τα χρέη προς τις τράπεζες των μεγιστάνων του τύπου.

Οποιοσδήποτε πολίτης με έναν απλό έλεγχο στα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία, μπορεί να διαπιστωσει ότι όχι μόνο εκπλειστηριάζονται κατοικίες κάτω των 300.000, όχι μόνο εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, αλλά κατά κανόνα εκπλειστηριάζονται ακίνητα αξίας μικρότερης των 300.000 ευρώ. Οι δε πλειστηριασμοί, ηλεκτρονικοί και μη επισπεύδονται κατά κύριο λόγο από τράπεζες σε ποσοστό που ξεπερνά το 80%, κι όχι βέβαια από ιδιώτες, όπως ψευδώς υποστηρίζουν! 
Είναι προφανές ότι η μαζική εκποίηση ακινήτων από τράπεζες την ώρα που τους επιτρέπεται να πωλούν στο 3% της αξίας τους διάφορα δάνεια σε ξένα κοράκια, ενώ αρνούνται να κάνουν αντίστοιχο κούρεμα οφειλών προς κάθε Έλληνα δανειολήπτη, συνιστά κατάφωρη αδικία και συνάμα αντισυνταγματική εύνοια προς τις ελεγχόμενες από ξένους τράπεζες.



Το σίγουρο είναι οτι δεν θα μείνουμε άπρακτοι, να παρακολουθούμε το κυνήγι σε βάρος μας για να θησαυρίζουν οι λίγοι.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για:
– Απόλυτη προστασία του δικαιώματος στη στέγαση. Να μην προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών από τις τράπεζες, την εφορία, τους δήμους, τα ταμεία. Να απαγορευτεί η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός της κατοικίας και της περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών. Να μην πωληθούν τα δάνεια σε funds. Διαγραφή των χρεών των ανέργων και των φτωχών. Να διαγραφούν τα δάνεια, όταν έχει πληρωθεί το ποσό του αρχικού κεφαλαίου, να κουρευτούν όσο κουρεύτηκαν τα εισοδήματα των δανειοληπτών.
– Να σταματήσει η φορομπηξία των λαϊκών στρωμάτων με τους άμεσους και έμμεσους φόρους.
– Να πληρώσουν οι πλούσιοι για τα δανεικά και αγύριστα, να φορολογηθούν τα κέρδη τους, να μπει τέρμα στην ασυδοσία και την ευνοϊκή τους μεταχείριση με φοροαπαλλαγές, ενισχύσεις, χαριστικές ρυθμίσεις.

Στη συνάντηση διαβάστηκε μήνυμα του Εμπορικού συλλόγου Ωρωπού και ανανεώθηκε το ραντεβού για τον Αγ. Στέφανο καθώς πάρθηκε η απόφαση να πραγματοποιηθούν στο Άμεσο διάστημα συναντήσεις σε όλες τις περιοχές που καλύπτει το Ειρηνοδικείο Μαραθώνα.