18 Οκτ 2017

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ - Σάββατο 4 Νοέμβρη 2017 στις 12:30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ-ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ



Κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, τράπεζες, funds, κοράκια ετοιμάζονται να πέσουν σαν ακρίδες στη λαϊκή περιουσία. Μέσα στους επόμενους μήνες σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τα λαϊκά στρώματα στο κεφάλαιο μέσα από τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Από τη μια νέα κέρδη, από την άλλη ξεσπίτωμα, χάσιμο των κόπων μιας ζωής.

Για την χιονοστιβάδα των “κόκκινων δανείων” δεν  ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες που δανείστηκαν για τη δουλειά τους. Στον έβδομο χρόνο των μνημονίων, οι χιλιάδες απολύσεις και η ανεργία, η ελαστική και η απλήρωτη εργασία, οι συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων, οι αυξήσεις και η επιβολή νέων φόρων και χαρατσιών έχουν καταβαραθρώσει το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας και την έχουν μετατρέψει σε όμηρο χρεών που δεν μπορεί να πληρώσει. Στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων φορτώθηκε η σωτηρία των τραπεζών με τις 3 ανακεφαλαιοποιήσεις. Τώρα, η σωτηρία τους σχεδιάζεται να διασφαλιστεί και μέσα από την υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψεύδεται ασύστολα και στο ζήτημα των πλειστηριασμών. Με το 3ο μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους που (μαζί με τη Ν.Δ. και τα άλλα μνημονιακά κόμματα) ψήφισε το 2015, όχι μόνο δεν προστατεύεται η λαϊκή κατοικία και περιουσία, αλλά γίνεται πολύ πιο εύκολη η αρπαγή της από τις τράπεζες, το κράτος και τα κερδοσκοπικά funds, αφού καταργήθηκαν και οι όποιες ευεργετικές διατάξεις περιλαμβάνονταν στο ν. Κατσέλη κι έτσι σήμερα καμία διάταξη δεν απαγορεύει τον πλειστηριασμό ακόμα και της πρώτης κατοικίας. Αντίθετα, με την απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών των πλειστηριασμών, την πώληση των «κόκκινων» (ή και των ενήμερων) δανείων  στα αρπακτικά funds, κάθε σπίτι και γενικά η λαϊκή περιουσία μπορεί πιο εύκολα να πέσει στα χέρια των αρπακτικών.

Με την ψήφιση του 4ου μνημόνιου, το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και την πρόσφατη τροπολογία Κοντονή, εισάγει (σαν παγκόσμια πρωτοτυπία) τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να ξεπεράσουν (όπως νομίζουν) τον “σκόπελο” του κινήματος, να διασφαλίσουν τις τράπεζες και να ανοίξουν ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τις αγορές.

Απέναντι σ’αυτή τη λαίλαπα, έχει αναπτυχθεί πια σε όλη τη χώρα ένα κίνημα αντίστασης και αλληλεγγύης. Παρά την κατασυκοφάντηση, τις διώξεις και την καταστολή που δέχεται, δεν έχει επιτρέψει ένα χρόνο τώρα, την αρπαγή λαϊκών σπιτιών και περιουσίας.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε νεολαίο, κάθε πληττόμενο από την κρίση να σταθεί δίπλα στον γείτονά του και να μην επιτρέψει να βγει κανένα σπίτι, κανένα μαγαζί, κανένα χωράφι στο σφυρί. Με τις συλλογικότητες γειτονιάς και τα σωματεία να συμμετέχουν στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, να εναντιωθεί. Να αποτρέψει τις εξώσεις, αλλά και τις επισκέψεις των κορακιών στα σπίτια. Να διαμαρτυρηθεί στα Ειρηνοδικεία, στις τράπεζες, στα μεγάλα συμβολαιογραφικά γραφεία.
Για ένα συντονισμένο, ανυποχώρητο αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε γειτονιά, για την κατοχύρωση για όλους όσους ζουν σ' αυτήν τη χώρα του δικαιώματος στη στέγη, το νερό, την ενέργεια, τα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες. Για την οριστική απαλλαγή από την κοινωνική βαρβαρότητα που επιβάλλουν στη ζωή μας κυβέρνηση-Ε.Ε.-κεφάλαιο.

Κινήσεις γειτονιάς, συντονισμοί συλλογικοτήτων και πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών από όλη την Ελλάδα καλούμε
·  σε πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 4 Νοέμβρη και ώρα 12:30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή 
·  σε πανελλαδική συνέλευση την ίδια μέρα στις 15:00 πανελλαδική συνέλευση (στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), Νίκης 4, 1ος όροφος)

Διεκδικούμε:
·  την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
·  τη θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, εφορία, ταμεία και δήμους
·  την κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που περιορίζουν τα δικαιώματα του οφειλέτη και δίνουν προτεραιότητα στις τράπεζες έναντι των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων
·  την άμεση παύση κάθε δίωξης των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.


ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

Η ΣΤΕΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!


Συντονισμοί Συλλογικοτήτων & Πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών απ’ όλη την Ελλάδα