8 Απρ 2017

ΤΕΜΠΗ: Διαμαρτυρία για την πολιτική των χαρατσιών και των διοδίων

Διαμαρτυρία σε κοντινό σημείο της φιέστας που έστησε η κυβέρνηση για τα εγκαίνια της Σήραγγας των Τεμπών διοργάνωσε σήμερα Πέμπτη, το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, που εξ’ αρχής αντιτάχθηκε στην εκχώρηση των εθνικών δρόμων στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στην επιβολή δυσβάστακτων χαρατσιών μέσω των διοδίων.
Μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από σωματεία - μέλη του, κατήγγειλαν στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και από τη σημερινή κυβέρνηση, όσους την υλοποιούν και όσους την στηρίζουν.
Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι η κυβέρνηση ενοχλημένη από την διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου, επιστράτευσε την αστυνομική βία για να εμποδίσει την κινητοποίηση, ενώ με παρότρυνση υψηλόβαθμων στελεχών της αστυνομίας, επιτέθηκαν απρόκλητα με διπλάσιες από τους διαδηλωτές, δυνάμεις των ΜΑΤ και άλλες δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες με μένος απώθησαν τους διαδηλωτές, χωρίς όμως να καταφέρουν να διαλύσουν την διαμαρτυρία. 
Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει επίσης την προσπάθεια καπήλευσης των αγώνων του Τάγματος Μηχανικού Ολύμπου του ΕΛΑΣ από την κυβέρνηση λίγο πριν τα εγκαίνια των σηράγγων στα Τέμπη. 
Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας αναφέρει:
«Οι “μπουρλοτιέρηδες” του Τάγματος Μηχανικού Ολύμπου του ΕΛΑΣ, αγωνίσθηκαν ηρωικά και με αυτοθυσία απέναντι στην ναζιστική κατοχή, για να ζήσει ο λαός μας ελεύθερος και κυρίαρχος σ’ αυτόν τον τόπο.
Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, προσβάλλοντας τον αγώνα τους, λίγη ώρα αργότερα από την "τιμή" που τάχα τους απέδωσε, νομιμοποίησε με κάθε επισημότητα την ληστρική σύμβαση που είχαν ψηφίσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ., στα σημερινά εγκαίνια των σηράγγων των Τεμπών, την οριστική παραχώρηση του εθνικού δρόμου Αθήνας - Θεσσαλονίκης στους μεγαλοεπιχειρηματίες προς εκμετάλλευση, που πλουτίζουν με τα χαράτσια που εισπράττουν από τα διόδια, τα οποία τώρα αυξάνονται και σε ποσό και σε σταθμούς.
Σ’ αυτή την εγκληματική πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης, παραχώρησης του εθνικού οδικού δικτύου και της διαρκούς ληστείας του λαού και μέσα από τα διόδια, που σπρώχνει χιλιάδες να κινούνται από τους άθλιους παράδρομους, θρηνώντας και ανθρώπινα θύματα, συμπράττουν με περηφάνια και η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας και πολλές Δημοτικές Αρχές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα συνωστίσθηκαν στην φιέστα.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, που εξ’ αρχής αντιτάχθηκε στην εκχώρηση των εθνικών δρόμων στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στην επιβολή δυσβάστακτων χαρατσιών μέσω των διοδίων, σήμερα με την παρουσία μελών των διοίκησης του, συνδικαλιστών και εργαζομένων από σωματεία του, οργάνωσε διαμαρτυρία σε κοντινό σημείο της φιέστας, καταγγέλλοντας στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα την συνέχιση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, όσους την υλοποιούν και όσους την στηρίζουν.
Το ΕΚΝΛ, καταγγέλλει την κυβέρνηση που ενοχλημένη πολύ από την διαμαρτυρία του ΕΚΝΛ, επιστράτευσε την αστυνομική βία για να την εμποδίσει, που με παρότρυνση υψηλόβαθμων στελεχών της αστυνομίας, μας επιτέθηκαν απρόκλητα με διπλάσιες από τους διαδηλωτές, δυνάμεις των ΜΑΤ και άλλες δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες με μένος απώθησαν τους διαδηλωτές, χωρίς όμως να καταφέρουν να διαλύσουν την διαμαρτυρία μας.
Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι η αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, πάει χέρι - χέρι με τον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι στον "εχθρό λαό".
Το ΕΚΝΛ, δεν πρόκειται να πάψει να αγωνίζεται για την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης των εθνικών οδών στους μεγαλοεπιχειρηματίες και την κατάργηση όλων των διοδίων, την ελεύθερη κίνηση στο οδικό δίκτυο που είναι πάγιο αίτημά του, για το σταμάτημα κάθε δίωξης όσων αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων.
Καλεί όλους τους εργαζόμενους και ανέργους να δυναμώσουν την οργάνωση και τον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και του ίδιου του συστήματος της ταξικής εκμετάλλευσης.