27 Μαρ 2017

Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι μόνο δεν κατάργησε τη σύμβαση παραχώρησης στους μεγαλοεπιχειρηματίες των εθνικών οδών και τα διόδια, αλλά αυξάνει τους σταθμούς διοδίων και τις τιμές χρέωσης, ενόψει παράδοσης στην κυκλοφορία των σηράγγων στα Τέμπη. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και συνεχίζει:
«Εξακολουθούν να σέρνονται σε δικαστήρια συνδικαλιστές του ΕΚΝΛ, του ΠΑΜΕ, που αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων.
Στους άθλιους παράδρομους της ΠΑΘΕ που αναγκάζονται να καταφεύγουν οι περισσότεροι που κινούνται συχνά ή πιο αραιά, ήδη μετράμε νεκρούς και πολλούς περισσότερους τραυματίες, καταστραμμένα αυτοκίνητα!
Μόνοι κερδισμένοι είναι οι κατασκευαστικοί και επιχειρηματικοί όμιλοι που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους και εισπράττουν τεράστια κέρδη!
Αποτελεί πρόκληση για το λαό, που δοκιμάζεται από την καπιταλιστική κρίση, την ανεργία και τη φτώχεια, να χρυσοπληρώνει συνεχώς και για τους δρόμους!
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Λάρισας, αξιώνει:
  • Την κατάργηση άμεσα όλων των διοδίων.
  • Το σταμάτημα κάθε δίωξης και την ακύρωση κάθε καταδίκης όσων αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων ή αρνήθηκαν να πληρώσουν.
  • Την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των οδικών δικτύων σε επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Οδικά έργα που θα κατασκευάζονται από έναν εθνικό κατασκευαστικό φορέα χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις του λαού.
  • Συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για τους άνεργους, άπορους, μερικά απασχολούμενους, φοιτητές, μαθητές».
ΠΗΓΗ: http://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/125141/na-katargithoyn-tora-ola-ta-diodia