21 Αυγ 2015

ΕΚ Λάρισας: Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια

Να καταργηθούν όλα τα διόδια απαιτεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με αφορμή τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα την Τετάρτη στο υπουργείο Υποδομών και με τις οποίες ξεκαθαρίστηκε ότι αυτά που έλεγε παλιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των διοδίων, ήταν τελείως κάλπικα.
Το Εργατικό Κέντρο σημειώνει:
«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αντί να καταργήσει τα διόδια, προχωρά στη θέσπιση ηλεκτρονικών διοδίων (χρέωση ανάλογα με τη χρήση του δρόμου), καθώς και στη δωρεάν διέλευση σε κάποιες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (ΑΜΕΑ) και τους πολίτες που ζουν κοντά σε περιοχές με διόδια. Με άλλα λόγια, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη της Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, θα εξακολουθεί να έχει διόδια και σε πλήρη ισχύ το προκλητικό χαράτσι των διοδίων, το οποίο πάει για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει την κυβέρνηση για την συνέχιση της ίδια πολιτικής και στο θέμα των διοδίων και θεωρεί ότι κάθε άλλο αίτημα, πέρα από την κατάργηση όλων των διοδίων, την ελεύθερη κίνηση στο οδικό δίκτυο που είναι πάγιο αίτημά του, συνιστά κάλπικη αντίθεση στα διόδια, στη ληστεία που γίνεται που οδηγεί ακόμα και στη θυσία ανθρώπινων ζωών.
Το εθνικό οδικό δίκτυο και όλες τις υποδομές, τις έχει πληρώσει ακριβά ο λαός μας με την άμεση και την έμμεση βαριά φορολογία, τα διόδια, τα ακριβά καύσιμα, τα τέλη κυκλοφορίας και άλλα χαράτσια, επομένως πρέπει αμέσως να σταματήσει να πληρώνει διόδια και χαράτσια.
Το ΕΚΝΛ αξιώνει:
  • Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια για να μπορούν να κινούνται όλοι ελεύθερα στο οδικό δίκτυο. Το αίτημα αυτό γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό, αφού στο Ν. Λάρισας, αλλά και σε άλλες περιοχές, μετράμε όχι μονάχα τροχαία ατυχήματα, αλλά και τροχαία εγκλήματα στους παράδρομους της ΠΑΘΕ, αφού η πλειοψηφία αυτών που κινούνται, το κάνουν πλέον μέσω των παράδρομων ή άλλων δρόμων για καθαρά οικονομικούς λόγους.
  • Να καταργηθεί κάθε σύμβαση παραχώρησης του εθνικού οδικού δικτύου στους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Αποκλειστικά δημόσιος κατασκευαστικός φορέας που θα έχει την ευθύνη κατασκευής όλων των δημόσιων έργων (οδικό δίκτυο, λιμάνια, αεροδρόμια, εργατικές κατοικίες, σχολική στέγη, υποδομές υγείας, αθλητισμού, πολιτισμού, αντιπλημμυρικών, αντισεισμικών έργων, άρδευσης, ύδρευσης, κ.α).
  • Να σταματήσουν αμέσως όλες οι διώξεις και να παραγραφούν όλες οι καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος συνδικαλιστών του ΕΚΝΛ, του ΠΑΜΕ και άλλων οργανώσεων που παλεύουν για την κατάργηση των διοδίων».

Πηγή: 902.gr