24 Ιουν 2015

Δωρεάν διόδια και ρήτρα ανάπτυξης για να αναθεωρηθεί το Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα

Της Μαριάννας Τζάννε 

Όρους και προϋποθέσεις για να αναθεωρεί η σύμβαση του Μορέα από τη βουλή βάζει το υπουργείο Υποδομών θέτοντας ως προαπαιτούμενα δύο ζητήματα. Το πρώτο είναι να προχωρήσουν οι παραχωρησιούχοι σε ελεύθερες διελεύσεις για τους μόνιμους κατοίκους και το δεύτερο να υπάρξει ρήτρα ανάπτυξης, βάσει της οποίας θα καθορίζεται η τιμολογιακή πολιτική.
Η σύμβαση για το Μορέα που κατασκευάζει το Κόρινθος-Τρίπολη –Καλαμάτα, διαβιβάστηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο το περασμένο Φθινόπωρο. Ωστόσο ακόμη δεν έχει εγκριθεί, με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών κ. Χρίστο Σπίρτζη να δηλώνει χθες στην βουλή ότι εάν δεν επιτευχθούν τα παραπάνω, το έργο θα εκτελεστεί ως έχει και δεν θα υπάρξει τροποποίηση της σύμβασης.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, κ. Μάκη Βορίδη, επισήμανε ότι το δημόσιο θα τηρήσει τις υφιστάμενες πέντε συμβάσεις παραχώρησης με θρησκευτική ευλάβεια και συμπλήρωσε ότι εφεξής θα υπάρχει έλεγχος στα έργα.
..............................................................................................................................................................

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο newmoney.gr