23 Ιουν 2015

«ΕΥΓΕ!», «ΜΠΡΑΒΟ!», σε Κυβέρνηση, Σπίρτζη, Αστυνομία, για τα διόδια - άξιοι συνεχιστές του Βορίδη....

Του Κώστα Παπουλή ( Γέρου)
Ως γνωστόν, εκατοντάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, στήριξαν το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» για τα διόδια. Φαίνεται όμως ότι σήμερα η πληρωμή των διοδίων γίνεται «πατριωτικό καθήκον», που επιβάλλεται με σκληρό αστυνομικό τρόπο. Η Κυβέρνηση εφαρμόζει στο ακέραιο και παράνομα τον αντισυνταγματικό νόμο Βορίδη (Μάιος 2012) και τις εξίσου αντισυνταγματικές προηγούμενες ρυθμίσεις του 2011.
Τότε, το 2011 η ελεύθερη διέλευση των διοδίων μετατράπηκε σε ποινικό αδίκημα του ΚΟΚ, χωρίς να υπάρχει παράπτωμα οδήγησης, για να κτυπηθεί το κίνημα των διοδίων, με πρόστιμο 200 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων και άδειας οδήγησης. Δηλαδή μια διαφορά αστικής μορφής (καταβολή αντιτίμου) μεταξύ οδηγού και εργολάβου-ιδιοκτήτη της εθνικής οδού πέρασε στον ΚΟΚ. Όμως ο πρώτος νόμος, όπως και γενικά ο ΚΟΚ προβλέπει επ’ αυτοφώρω διαπίστωση της παράβασης από αρμόδιο αστυνομικό όργανο. Ο «δημοκρατικός» λοιπόν Βορίδης, έφερε νόμο, σύμφωνα με τον οποίο η παράβαση αποδεικνύεται και από τις κάμερες των ιδιωτικών εταιριών. Φαίνεται ότι το μέτρο ήταν ανενεργό, καθώς το κίνημα των διοδίων έχει υποχωρήσει.
Δυστυχώς η κυβέρνηση, που τμήμα του κόμματός της, αποτέλεσε κομμάτι του κινήματος των διοδίων και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, έμελε να είναι εκείνη που επιβάλλει τους αντισυνταγματικούς νόμους προστατεύοντας τους εθνικούς εργολάβους και ρίχνοντας απίθανες οικονομικές καρπαζιές και ποινές στον κοσμάκη.
Διαβάστε όλο το Αρθρο στο Σχέδιο Β