30 Μαρ 2015

Νέες συγκεντρώσεις για τα διόδια

Η Περιφέρεια Αττικής ζητά και απομάκρυνση διοδίων από τα όρια της, όπως και αναλογική χρέωση στην Αττική Οδό

Επανέρχονται οι Επιτροπές Αγώνα Κατά των Διοδίων που προσκαλούν σε πανελλαδική διαμαρτυρία στους σταθμούς των διοδίων της χώρας, την Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου και εναλλακτικά την Κυριακή 19 Απριλίου. 

Στα άμεσα αιτήματα των Επιτροπών, περιλαμβάνονται η απόσυρση της Αστυνομίας από τους σταθμούς των διοδίων, η κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων Ρέππα - Βορίδη, η αμνήστευση των ποινικών αδικημάτων και αστικών υποχρεώσεων για αγώνες ενάντια στα διόδια, η κατάργηση του 20πλάσιου, η άμεση διακοπή εργασιών σε υπό κατασκευή σταθμούς και η μη λειτουργία τους, το άμεσο πέρασμα της Αττικής Οδού στο Δημόσιο και η διακοπή των διαδικασιών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού. 

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συνάντησης των Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων, με συμμετέχοντες από όλη τη χώρα και διαδικτυακά, που έγινε το Σάββατο στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής.

Στην ημερίδα μίλησε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος που έθεσε το θέμα της αναλογικής χρέωσης στην Αττική Οδό. Η Περιφέρεια έχει ταχθεί υπέρ της απομάκρυνσης των διοδίων στα όρια της περιφέρειας Αττικής και της ριζικής αναθεώρησης ή κατάργησης των συμβάσεων παραχώρηρης στους εργολάβους.


Πηγή:
http://www.lifo.gr/now/greece/63556