12 Δεκ 2014

Περιφερειακό Συμβούλιο: Να απομακρυνθούν τα διόδια από τα όρια της Αττικής

«Όχι» στη δημιουργία νέων σταθμών

Η Περιφερειακή Αρχή εισηγήθηκε αρνητικά στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον ανισόπεδο κόμβο Καλυφτάκη.

Να απομακρυνθούν τα διόδια από τα όρια της Περιφερειακής Αττικής, να γίνει ριζική αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης στους εργολάβους, να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις κατά αιρετών και όσων διώκονται με το αστικό και ποινικό δίκαιο, αλλά και να δημιουργηθεί Παναττική Επιτροπή Αγώνα, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Η Περιφερειακή Αρχή εισηγήθηκε αρνητικά στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον ανισόπεδο κόμβο Καλυφτάκη και τάχθηκε κατά της δημιουργίας νέων διοδίων και πλευρικών σταθμών στην Βαρυμπόμπη και τον Αγ. Στέφανο. 


Αντίθετος στη δημιουργία νέων σταθμών στο δρόμο προς τον Ωρωπό τάχθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος σημείωσε ότι με τα νέα διόδια που σχεδιάζονται, οι σταθμοί προς και από τον Ωρωπό θα φθάσουν τους οκτώ. 

Καταλόγισε αδράνεια των κυβερνώντων στο αίτημα των κατοίκων και πρότεινε να υπάρξει συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Περιφέρειας, του υπουργείου Μεταφορών και των κατοίκων προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) πρότεινε ψήφισμα στήριξης του Περιφερειακού Συμβουλίου στον αγώνα για κατάργηση των διοδίων στην Αττική. 

Τάχθηκε κατά της δημιουργίας πλευρικών διοδίων στον Αγ. Στέφανο και τη Βαρυμπόμπη, ζήτησε κατάργηση όλων των διοδίων και των συμβάσεων παραχώρησης, καθώς και τερματισμό όλων των σχετικών ποινικών και οικονομικών διώξεων.


Πηγή:
http://www.protothema.gr/greece/article/433993/perifereiako-sumvoulio-na-apomakrunthoun-ta-diodia-apo-ta-oria-tis-attikis/