12 Δεκ 2014

Τρεις Δήμοι με μια φωνή: Να φύγουν τα διόδια από την Αττική

ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΙ – ΚΗΦΙΣΙΑ, ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΩΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ:

ΩΣ ΕΔΩ… ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΒΑΡΥΜΠΟMΠΗΣ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ ΣΤΙΣ 10.30


ΔΙΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ;   ΟΧΙ !

ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ;   ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ !


Τρεις Δήμοι και η Περιφέρεια Αττικής με μια φωνή

Τα Δημοτικά Συμβούλια Ωρωπού, Διονύσου και Κηφισιάς και η Περιφέρεια Αττικής αντιτίθενται στο καθεστώς επιβολής διοδίων στον εθνικό οδικό άξονα εντός Αττικής.

ΩΣ ΕΔΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!!!

Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της βορειοανατολικής Αττικής δεν αντέχουν άλλο την παράλογη πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά στις μετακινήσεις τους. 

Η κυκλοφορία μέσω της εθνικής οδού είναι η μόνη ασφαλής επιλογή, ωστόσο -λόγω του υψηλού κόστους των διοδίων- καθίσταται απολύτως απαγορευτική για όλους του πολίτες. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία μέσω των ημιτελών και επικίνδυνων παράδρομων, που σημαίνει καθημερινή υπερβολική ταλαιπωρία και έκθεση σε κίνδυνο των ανθρώπων που αναγκάζονται να τους χρησιμοποιούν.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι σχεδιασμοί για νέους σταθμούς διοδίων στο κόμβο της Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στεφάνου χωρίς, να λαμβάνεται υπόψη η σημαντικότατη αύξηση στην τοπική κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία μέσω των παράδρομων, που παρουσιάζεται ως εναλλακτική δεν αποτελεί λύση καθώς:
  • Δεν ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις απαιτήσεις ασφαλείας,
  • Δεν είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του αυξανόμενου κυκλοφοριακού φόρτου,
  • Δεν λαμβάνονται υπόψη οι σαφέστατες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων,
  • Είναι πρακτικά αδύνατη η κατασκευή νέου ή η ουσιαστική βελτίωση του υπάρχοντος ημιτελούς δικτύου παράδρομων ώστε να εξυπηρετούνται με επάρκεια οι κυκλοφοριακές απαιτήσεις. 
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ
ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ωστόσο οι ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης επιτρέπουν στις εταιρίες να τοποθετούν διόδια μετωπικά και πλευρικά όπου θέλουν δυσχεραίνοντας τις μετακινήσεις και καταστρέφοντας το περιβάλλον, καθώς και να αυξάνουν τις τιμές αδιαφορώντας για τη δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία,

Οι συμβάσεις παραχώρησης αγνοούν:
  • Την κυκλοφοριακή ασφυξία που θα προκληθεί στους άξονες Κηφισιάς, Θησέως, Μαραθώνος, Χελμού, Κρυονερίου, Τατοΐου και Χαριλάου Τρικούπη αλλά και τη σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας σε δευτερεύοντες οδούς με όλα τα επακόλουθα αρνητικά αποτελέσματα,
  • Τις δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον,
  • Την ζημιά από την υπέρμετρη κατανάλωση καυσίμου και από την καταπόνηση των κινητήρων των οχημάτων που θα κινούνται εκτός εθνικής οδού,
  • Τον αποκλεισμό και τον οικονομικό στραγγαλισμό περιοχών που αποτελούν μόνιμη κατοικία αλλά και τόπο εργασίας εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων,
  • Την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, που θα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την εθνική οδό πληρώνοντας διόδια.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ  -  ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ

Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΕΤΩΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΥΡΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ !

Αναλάβαμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας Παναττικής Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα, για να φύγουν τα διόδια, μετωπικά και πλευρικά, και να μην εγκατασταθούν νέοι σταθμοί.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα, Δήμους, φορείς, κινήσεις, σωματεία, επαγγελματίες, μεταφορείς, πολίτες να συστρατευτούν μαζί μας.

Απαιτούμε να σταματήσουν όλες οι ποινικές και οικονομικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον πολιτών που συμμετέχουν στα κινήματα ενάντια στα διόδια.

Διεκδικούμε το αυτονόητο: 

ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ

Στον αγώνα αυτό, σας χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας