14 Δεκ 2014

Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (11/12/2014) ενάντια στους νέους σταθμούς διοδίων σε Αγ. Στέφανο και Βαρυμπόμπη

Παρακάτω, παρατίθεται η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (της 11/12/2014) ενάντια στους νέους σταθμούς διοδίων σε Αγ. Στέφανο και Βαρυμπόμπη.

Tο Περιφερειακό Συμβούλιο συντάσσεται στο πλευρό των δημοτικών Αρχών, των κατοίκων και του κινήματος για την απομάκρυνση των διοδίων από την Αττική. 


Λέμε όχι στην τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου, αλλά και σε κάθε προσπάθεια για νέα διόδια στο Εθνικό δίκτυο που είναι στην Περιφέρεια Αττικής. 

Ζητάμε την απομάκρυνση των ήδη εγκαταστημένων διοδίων εντός του Νομού Αττικής, καθώς η μη ύπαρξη ασφαλούς και ολοκληρωμένου δικτύου παραδρόμων, καθιστά τη χρήση των Εθνικών Οδών υποχρεωτική για τις αστικές μετακινήσεις των κατοίκων και εργαζομένων της Αττικής. 

Απαιτούμε την ριζική αναθεώρηση ή κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων, διότι και οι δρόμοι είναι και πρέπει να παραμείνουν δημόσιο κοινωνικό αγαθό, χωρίς διόδια. 

Στο πλαίσιο εφαρμογής του κράτους δικαίου, ζητάμε να σταματήσουν όλες οι ποινικές και οικονομικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον πολιτών και αιρετών δημάρχων, δημοτικών συμβούλων κλπ, που συμμετέχουν στα κινήματα ενάντια στα διόδια και τασσόμαστε στο πλευρό τους. 

Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας Παναττικής Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα για να φύγουν τα διόδια από την Αττική. Στα πλαίσια αυτά, προτείνουμε την πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου με εκπροσώπους Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου και των δημοτικών αρχών της Β.Α. Αττικής. 

Υποστηρίζουμε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης για τη μέτρηση των ατμοσφαιρικών ρύπων στις περιοχές που σχεδιάζεται η εγκατάσταση σταθμών διοδίων. 

Συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις Δήμων, κατοίκων και φορέων της Αττικής.


Την απόφαση μπορείτε να κατεβάσετε κι από ΕΔΩ