7 Νοε 2014

Φριχτή ιστορία με διαδοχικά δυστυχήματα στην παλιά εθνική Θήβας - Λιβαδειάς

Μέσα σε 45 λεπτά σημειώθηκαν δύο θανατηφόρα δυστυχήματα και ένα τρίτο τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό, σε απόσταση 300 μέτρων, στην παλαιά εθνική οδό Θήβας - Λιβαδειάς, κοντά στα Βάγια Βοιωτίας. Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματισμένος αστυνομικός είναι ο απολογισμός.


Το βράδυ της Πέμπτης φορτηγάκι με 61χρονο οδηγό έπεσε επάνω σε προπορευόμενο τρακτέρ, που οδηγούσε 42χρονος αγρότης από την περιοχή. Με την πρόσκρουση τα δύο οχήματα έφυγαν από το δρόμο και ανατράπηκαν σε χωράφι. Λίγο αργότερα, αστυνομικοί και πυροσβέστες εντόπισαν νεκρούς τους δύο οδηγούς.

Την ώρα εκείνη στο συγκεκριμένο σημείο άρχισαν να συγκεντρώνονται διερχόμενοι, είτε για να βοηθήσουν, είτε για να δουν τι συνέβη. Μισή ώρα αργότερα, 47χρονος προσπάθησε να διασχίσει κάθετα τον δρόμο, χωρίς όμως να δει ότι εκείνη τη στιγμή στον συγκεκριμένο δρόμο εκινείτο άλλο αυτοκίνητο, που οδηγούσε 37χρονος. Το ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε τον πεζό. 

Το δράμα στην άσφαλτο συνεχίστηκε, κατά την εκτροπή της κίνησης από αστυνομικούς στην ευρύτερη περιοχή. Σαραντάχρονος αστυνομικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ενώ ρύθμιζε την κυκλοφορία, παρασύρθηκε υπό άγνωστες συνθήκες από ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε 34χρονος. Ο αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Θήβας και στη συνέχεια στην Αθήνα.

Η παλιά εθνική οδός Λαμίας - Αθηνών, στο συγκεκριμένο σημείο, μεταξύ Θήβας και Λιβαδειάς, σηκώνει μεγάλο βάρος κυκλοφορίας, αφού οι οδηγοί βαρέων οχημάτων στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τα διόδια κινούνται από το παλιό εθνικό δίκτυο, με συνέπεια να υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλος όγκος διερχόμενων οχημάτων.


Περισσότερα:
http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=455746
η υπογράμμιση εκ μέρους του μπλογκ