10 Φεβ 2014

Στη ΓΑΔΑ οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Μαλακάσα

Ψάχνουν τους εμπρηστές των διοδίων από τις κάμερες - Αυτεπάγγελτη δίωξη για τον εμπρησμό στα παράπλευρα διόδια Μαλακάσας.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν το πρωί της Τρίτης οι εννέα συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Μαλακάσα ενώ αυτή την ώρα βρίσκονται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Στους συλληφθέντες είναι ο Δήμαρχος Ωροπού, τέσσερις αντιδήμαρχοι, δύο δημοτικοί σύμβουλοι και δύο πρόεδροι συλλόγων της περιοχής.
Ψάχνουν τους εμπρηστές των διοδίων από τις κάμερες
Αυτεπάγγελτη δίωξη για τον εμπρησμό στα παράπλευρα διόδια Μαλακάσας άσκησε ο εισαγγελέας, ενώ στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τα βίντεο στα οποία έχει καταγραφεί το συμβάν, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση και να γίνουν συλλήψεις.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ
Στις 8 το βράδυ της Κυριακής ανεξέλεγκτες διαστάσεις πήρε η διαμαρτυρία περίπου 500 κατοίκων του Ωρωπού και άλλων περιοχών, οι οποίοι αντιτίθενται στην αύξηση της τιμής των διοδίων, αλλά και στη δημιουργία νέων διοδίων στις παράπλευρες εισόδους της εθνικής οδού.
Οι πιο οργισμένοι από τους συγκεντρωμένους ξήλωσαν και πυρπόλησαν ένα κουβούκλιο των διοδίων, ενώ έβαλαν φωτιά και σε λάστιχα σε παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού.
Οι συγκεντρωθέντες έκλεισαν συμβολικά για 10 λεπτά τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού και στη συνέχεια έφθασαν με αυτοκινητοπομπή στα διόδια Αφιδνών, όπου σήκωσαν τις μπάρες επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα.
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΩΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Ωρωπού προέβη για το περιστατικό στην ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα 10/2/2014 έγινε σύλληψη και ακολουθείται αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος εμού του Δημάρχου Ωρωπού, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων φορέων του Δήμου Ωρωπού. Δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με το χθεσινό μεμονωμένο επεισόδιο. Καταδικάζουμε κάθε έκφραση βίας από όπου και αν προέρχεται. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα για τον τόπο μας με κάθε ειρηνικό και νόμιμο τρόπο.
Η απροειδοποίητη και υπέρογκη αύξηση του αντιτίμου των διοδίων (8 σταθμοί διοδίων εντός ορίων του Δήμου Ωρωπού) που καταρρακώνει την τοπική οικονομία και τους επαγγελματίες, καθώς και όλους τους κατοίκους της περιοχής, μας βρίσκει αντίθετους και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα των συμπολιτών μας».

Ο κ. Οικονομάκος που ήταν παρών την Κυριακή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων που διοργάνωσε και ο δήμος, βρέθηκε το πρωί στον χώρο που παραδόθηκε στις φλόγες το κουβούκλιο των διοδίων και καταδίκασε για μία ακόμη φορά το γεγονός.
Σήμερα το πρωί σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφασίστηκε να μην λειτουργήσει καμία υπηρεσία του Δήμου Ωρωπού, ενώ σε συνομιλία που είχε το newsbomb.gr με μέλη της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων του Ωρωπού κατά των διοδίων, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.


Πηγή:
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/403206/sti-gada-oi-syllifthentes-gia-ta-epeisodia-sti-malakasa