16 Φεβ 2014

Χρυσοχοΐδης υπέρ εργολάβων για τα διόδια

Με αντιφασιστικές κορόνες επιχείρησε ο υπουργός Υποδομών να καλύψει την έλλειψη επιχειρημάτων για την αύξηση των τιμών στα διόδια, που στις Αφίδνες ξεπερνούν το 60%. Οι φραστικοί διαξιφισμοί στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ήταν αναμενόμενοι, δεδομένου ότι η ερώτηση είχε υποβληθεί από τη Χρυσή Αυγή.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι οι αυξήσεις προβλέπονται στις συμβάσεις του 2007, αλλά δεν μπήκε καν στον κόπο να δικαιολογήσει γιατί ανατράπηκαν όλες οι άλλες διατάξεις τους και έμειναν ανέπαφες οι τιμές των διοδίων. Υπερασπίστηκε μάλιστα τους εργολάβους, αναφέροντας ότι τα έσοδα από τα διόδια δεν πάνε στις τσέπες τους αλλά διατίθενται στην κατασκευή των αυτοκινητόδρομων. Αποκάλυψε ωστόσο ότι η κερδοφορία τους είναι εγγυημένη από το κράτος και διαμορφώνεται από 6-9% για όλη τη διάρκεια των συμβάσεων παραχώρησης! Να σημειωθεί ότι η απόδοση είναι μεγαλύτερη από αυτήν που παρέχουν οι τράπεζες, ενώ ερωτήματα υπάρχουν για το υψηλό κόστος λειτουργίας και συντήρησης των δρόμων, που αφαιρείται από τα κέρδη.

* Την άμεση ανάκληση των αυξήσεων στα διόδια ζητούν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν χθες στους συναρμόδιους υπουργούς. Επικαλούνται την αναφορά του Μ. Χρυσοχοΐδη στη Βουλή, που είχε διαβεβαιώσει ότι «δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αύξηση διοδίων» και επισημαίνουν ότι οι χρεώσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές για οδηγούς που χρησιμοποιούν τον δρόμο μόνον για 5-10 χλμ.


Πηγή:
http://www.efsyn.gr/?p=174756