10 Φεβ 2014

Αδιάβαστος πάλι ο Χρυσοχοΐδης. Τι έλεγε τον Δεκέμβριο για τις αυξήσεις στα διόδια

Το ψέμα έχει κοντά πόδια", έλεγε ο υπουργός Υποδομών πριν τρεις μήνες, σχετικά με τις αυξήσεις στα διόδια. Μετά την ανακοίνωση των νέων τιμών κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει 


Φουντώνουν (στην κυριολεξία αυτή τη φορά) οι αντιδράσεις για τις αυξήσεις και τις νέες επιβαρύνσεις στα διόδια, καθώς το βράδυ της Κυριακής, οργισμένοι πολίτες έβαλαν φωτιά σε κουβούκλιο στα διόδια στη Μαλακάσα.

Η διπλή επιβάρυνση στο τμήμα Ελευσίνας-Κορίνθου και οι αυξήσεις στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με κατοίκους, φορείς και τοπικούς άρχοντες να προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στην πραγματικότητα με τις νέες τιμές, καθίσταται απαγορευτική η μετακίνηση για μεγάλο αριθμό πολιτών, που έχουν πληγεί από την κρίση.

Όπως φαίνεται για άλλη μια φορά ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πιάστηκε αδιάβαστος. Τον περασμένο Δεκέμβριο, αναφέρθηκε στις "συμφωνημένες" αυξήσεις, όχι όμως και στους νέους πλευρικούς σταθμούς, ενώ είχε προβεί και σε... διαβεβαιώσεις.

"Δεν υπάρχει καμία καινούργια πρόβλεψη για αύξηση των διοδίων. Καμία απολύτως", ήταν η απάντηση που είχε δώσει, σχολιάζοντας δημοσιεύματα για επικείμενες αυξήσεις.

Είχε προσθέσει ωστόσο ότι η μόνη νέα πρόβλεψη που περιελήφθη στη συμφωνία για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων είναι αυτή η οποία με διάταξη υποχρεώνει τον παραχωρησιούχο να φέρει σχέδιο εγκεκριμένο και από τις τράπεζες για την εφαρμογή αναλογικών υβριδικών διοδίων, "διότι είναι άδικο να μην υπάρχει τέτοιο σύστημα".

"Και όπου ακόμα δεν υπάρχουν αναλογικά διόδια, θα λειτουργήσουν εκπτώσεις της τάξεως του 50%, ενώ θα προχωρήσει και το θέμα της διαλειτουργικότητας", δήλωνε στις 4 Δεκεμβρίου ο υπουργός.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε διαβεβαιώσει τους βουλευτές ότι δεν αυξάνονται τα διόδια:

- στον αυτοκινητόδρομο του Μορέα, «δεν θα γίνει καμία αύξηση ούτε τώρα ούτε ποτέ»,
- στον αυτοκινητόδρομο Μαλιακός- Κλειδί,
- Καμένα Βούρλα- Ράχες και
- στον Ε65 γιατί υπάρχει ένα διόδιο στις Θερμοπύλες.

"Η μόνη αύξηση διοδίων και αυτό διότι έχει προβλεφθεί στην αρχική σύμβαση, είναι στο τμήμα από Αφίδνες- Καμένα Βούρλα. Όμως, επειδή το πρόβλημα έχει να κάνει με τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, θα διασφαλιστεί ότι ο συχνός χρήστης θα έχει έκπτωση 50%. Επίσης η έκπτωση στο Αιγίνιο θα φθάνει το 80% για τους συχνούς χρήστες".

Ο υπουργός Υποδομών είχε πει επίσης, ότι στον δρόμο Κόρινθος- Πάτρα θα υπάρξουν άμεσα μειώσεις 20% στα διόδια και για τους αναλογικούς χρήστες η έκπτωση θα είναι επιπλέον 10%.

"Άφησα όλη αυτήν τη σπέκουλα που έγινε όλες αυτές τις μέρες για τις αυξήσεις στα διόδια για να φανεί πού πάει το πράγμα. Σας άφησα να κάνετε λαϊκισμό, αλλά το ψέμα έχει κοντά πόδια", είχε πει ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σε αυτό το τελευταίο είχε απόλυτο δίκιο.


Πηγή:
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/oi_diavevaiwseis_xrysoxoidh_ton_dekemvrio_eginan_aykshseis_fwtia_ton_fevroyario.2636101.html