16 Φεβ 2014

Συγκέντρωση στα διόδια των Αφιδνών, σήκωσαν τις μπάρες στο Καλαμάκι

Συμβολική κινητοποίηση στα διόδια των Αφιδνών πραγματοποίησαν κάτοικοι του Ωρωπού, της Κηφισιάς, της Τανάγρας και των γύρω περιοχών, καθώς και οργανώσεις, που αντιδρούν στις νέες αυξήσεις τιμών των διοδίων. Στη νέα εθνική Κορίνθου-Πατρών, αγρότες σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Καλαμακίου και άφησαν τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα.

Στην εθνική Αθηνών-Λαμίας, το ρεύμα προς Λαμία έκλεισε για λίγο λόγω έντασης που προκλήθηκε μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων της περιοχής. 

Ο δρόμος έκλεισε για λίγο με απόφαση της αστυνομίας και όχι με υπαιτιότητα των κατοίκων, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιαμαρέλλος Παντελής, γραμματέας της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Ωρωπού.
«Σήμερα δίνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Παλεύουμε για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Είμαστε ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα με οκτώ διόδια» είπε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, κατηγορώντας για εμπαιγμό τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η συγκέντρωση των κατοίκων ξεκίνησε από τις 11 το πρωί, παρουσία και των δημάρχων Κηφισιάς και Διονύσου, στον παράδρομο της εθνικής και στη συνέχεια επεκτάθηκε στον κεντρικό άξονα της εθνικής οδού.

Στην Πελοπόννησο, οι αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποίηση σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Καλαμακίου, επί της νέας εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών, και άφησαν να περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα.

Προγραμμάτιζαν να αργότερα μεταβούν στο 103ο χιλιόμετρο της «Κορίνθου - Πατρών» για να στήσουν μπλόκο.


Πηγή: news.in.gr