8 Δεκ 2013

Κινητοποιήσεις στα διόδια Αφιδνών - Χωρίς προβλήματα η κίνηση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στον σταθμό των διοδίων Αφιδνών, κατά της εγκατάστασης νέων διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, καθώς και για τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων.

Οι διαμαρτυρόμενοι,κάτοικοι των γύρω περιο΄χων και μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω" και άλλων οργανώσεων έχουν καταλάβει συμβολικά τα διόδια Αφιδνών, ενώ τα αυτοκίνητα διέρχονται χωρίς πρόβλημα.

Οι κάτοικοι των δήμων Ωρωπού, Κηφισιάς και Διονύσου αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κινητοποίηση, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση κατά 60% της τιμής των διοδίων στις Αφίδνες και για τη δημιουργία νέων διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου.

Το σοβαρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του δήμου Ωρωπού, που, όπως έχει σημειώσει ο δήμαρχος Ωρωπού κ. Οικονομάκος, βρίσκονται «περικυκλωμένοι» από τέσσερις σταθμούς διοδίων, των Αφιδνών, του Πολυδενδρίου, της Μαλακάσας και του Αυλώνα.

Ειδικά η αύξηση της τιμής των διοδίων στις Αφίδνες θα ανεβάσει την ημερήσια επιβάρυνση όσων θέλουν να μετακινηθούν στην Αθήνα χωρίς να χρησιμοποιήσουν την παράπλευρη οδό, η οποία λόγω της τιμής των διοδίων, είναι καθημερινά ιδιαιτέρως επιβαρυμένη, όχι μόνο με ιδιωτικά αυτοκίνητα, αλλά και με μεγάλα επαγγελματικά οχήματα μεταφορών.


Πηγή: