30 Σεπ 2013

Στα διόδια Μαλγάρων η Βουλευτής Δ. Χαραλαμπίδου


Εχθές, την Κυριακή 29/9/2013, η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Δ. Χαραλαμπίδου επισκεύθηκε τα διόδια Μαλγάρων και πραγματοποίησε συνάντηση με τους εργαζόμενους του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας.


Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή τους για την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να καταργήσει εν μία νυκτί το ΤΕΟ Α.Ε. Δήλωσαν, επίσης ότι οι ισχυρισμοί του Υπουργείου, πως έχει εκλείψει ο λόγος ύπαρξής του, είναι ανυπόστατοι, αφού το ΤΕΟ:



1. Είναι ο μόνος φορέας του ελληνικού δημοσίου ικανός να ελέγξει τα έσοδα του δημοσίου από τις παραχωρήσεις του οδικού δικτύου.



2. Είναι η μόνη εταιρεία με την κατάλληλη τεχνογνωσία και τεχνολογία για να αναλάβει τον εποπτικό ρόλο της διαλειτουργικότητας των διοδίων, καθώς και τον ρόλο του Κέντρου Ανταλλαγής Πληροφοριών και Πιστώσεων (ΚΑΠΠ).



3. Εκπροσωπεί την χώρα στην ASECAP, την Ευρωπαϊκή Ένωση Αυτοκινητόδρομων με Διόδια.



4. Έχει αυτόνομο προϋπολογισμό που δεν επιβαρύνει τον κρατικό (με έσοδα από διαχείριση 2 σταθμών διοδίων, κυκλοφοριακών συνδέσεων σε όλο το Οδικό Δίκτυο, διαχείριση παραβάσεων, παρόδιες εκτάσεις κ.α.), ενώ παρουσιάζει συνεχή κερδοφορία τα τελευταία χρόνια και συντηρεί μεγάλο μέρος του Εθνικού Οδικού Δικτύου...